Segítő adomány

5 órája

Összegyűlt a pénz Levente barcelonai műtétjére

Halloween party keretein belül adták át az összegyűjtött adományokat Pintér Levente szüleinek hétfő délelőtt a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ dolgozói és a szülői munkaközösség képviselője.

Barkóczy László

Fotó: Muzslay Péter

Halloween party keretein belül adták át az összegyűjtött adományokat Pintér Levente szüleinek hétfő délelőtt a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ dolgozói és a szülői munkaközösség képviselője.

Összegyűlt a pénz Levente műtétjére
Összegyűlt a pénz Levente műtétjére

Mint korábban megírtuk, szinte egész Somogy elszánt gyűjtésbe kezdett Pintér Levente, enyhén értelmi fogyatékos, beteg kisgyermek műtétjére. A tízéves Leventének azért van szüksége a beavatkozásra, hogy az esetleges csípő- és gerincműtétet elkerülje. 
A kisfiú születése után egy nappal agyvérzést kapott, ennek következményeként értelmileg és fizikálisan is sérült. Ezért is van szükség arra, hogy Barcelonában elvégezzék rajta a Nazarov-műtétet

 

A kisfiú születése után egy nappal agyvérzést kapott, ennek következményeként értelmileg és fizikálisan is sérült.

 

– Ez egy olyan kezelés, amivel a feszes izomzatán finom bemetszéseket csinálnak – mondta el Levente édesanyja. – Az egész baloldalát érinti az állkapcsától a nagy lábujjáig, elől és hátul egyaránt. Gyakorlatilag kilazítják a feszes izmokat. 
A barcelonai kezelés 2 millió forintba, a hazai mozgásterápia 2,2 millió forintba kerül. A családnak azonban nincsen ennyi bevétele és megtakarítása sem. 

A hétfői eseményen Kovács Attila, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ igazgatója adta át a dolgozók által összegyűjtött 250 ezer forintot Levente szüleinek. Levente osztálytársainak szülei is gyűjtésbe kezdtek, ők további 120 ezer forinttal tudtak hozzájárulni a kisfiú mielőbbi gyógyulásához. Az adományt Arnold Éva, a szülői munkaközösség elnöke adta át a szülőknek.

 

– A műtét teljes összegét sikerült már összegyűjtenünk – mondta el kérdésünkre Pintérné Tallián Beáta. – A most kapott összegeket már a gyógykezelésre fordíthatjuk. Október 31-én zárja le a Sára Lépteiért Alapítvány is a gyűjtést, utána lehet majd pontosan megmondani, hogy mennyi pénzt sikerült összeszedni. 

Az édesanya elmondta azt is, hogy hatalmas öröm számára, hogy ennyi ember segített. Az emberek jóságának köszönhetően biztos benne, hogy meglesz az a négymillió forint, ami Levente műtétjéhez és gyógykezeléséhez kell. 

– Levente is tudja, hogy hamarosan utazunk – folytatta Pintérné Tallián Beáta. – Azt nem tudja pontosan, hogy mi vár rá Barcelonában, de mivel repülővel utazhat, így inkább kalandnak fogja fel a gyógyulásához vezető első lépést.

Várhatóan Leventét még ebben az évben megműtik, majd januárban kezdődik az utókezelése a pécsi Borsóházban. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában