Röplabda

2024.09.17. 16:26

Bajnokok Ligája-selejtező: nagyon szeretné meglepni a tiroliakat a Fino

Szerdán 19 órakor megkezdi a 2024/2025-ös szezont a Fino Kaposvár 20-szoros bajnok és 19-szeres Magyar Kupa--győztes férfi röplabdacsapata. Elsőként hazai pályán, a Kaposvár Arénában a Bajnokok Ligája-selejtezőjében az osztrák Hypo Tirol Innsbruck ellen szólítják őket pályára.

Fenyő Gábor

A hazai nyitányon foghíjas lesz a rekordbajnok, a Szlobodan Prakljacsics és Demeter András György edződuó vezényelte Fino Kaposvár alakulata. Egyrészt még nem jött meg a kínai feladóátló, aki az U21-es világbajnokságon vesz részt. Másrészt pedig hiányozni fog a Bajnokok Ligája-selejtezőjéből a kubai légiós Qevedo Hernandez Hermes, akinek a nyáron megműtött válla újra megsérült, s csak november vége felé, de inkább decemberben láthatjuk majd újra a pályán. A felkészülés nem volt zökkenőmentes: az orosz Stepan Novoselov vízum problémák, míg Boldizsár Péter válogatottbeli szereplése miatt csak szeptember elején csatlakozott a csapathoz. A BL idei lebonyolítása is komoly nehézséget jelent, mivel ilyen korán, szeptember közepén még soha nem kezdődött el a szezon.

Bajnokok Ligája, Fino Kaposvár, röplabda
A Bajnokok Ligája-selejtezőjében az osztrák Hypo Tirol Innsbruck lesz az ellenfél. Fotó: Muzslay Péter

Az osztrákok kedden érkeztek meg Kaposvárra, s este 18.30 órától már a Bajnokok Ligája-mérkőzés helyszínén, a Kaposvár Arénában edzettek. Szerdán délelőtt előbb a házigazda Fino, majd utána 11 órától a Hypo Tirol Innsbruck tart egy órás átmozgató jellegű tréninget.

– Egyértelműen az osztrák Hypo Tirol Innsbruck az esélyesebb, ők a párharc favoritjai – mondta Demeter András György, a Fino Kaposvár edzője, a szerb Szlobodan Prakljacsics mester segítője. – Legutóbb egy jó nevű olasz klubbal játszottak edzőmeccset, s legyőzték őket 3–1-re. Foghíjasak leszünk, ám ettől függetlenül akik pályára lépnek, azok mindent el fognak követni a minél jobb szereplés érdekében.

Valószínűleg a Kecskemétről igazolt válogatott center, Boldizsár Péter Andor a kezdőcsapatban kap helyet, az első számú liberó pedig az öt éven át a Pénzügyőrt erősítő brazil Jorge Bruno Feliciano lesz. A francia Rennes Étudiant Clubtól érkezett szélső ütő, Martin Djordjevic is bemutatkozik majd, s elképzelhető, hogy a saját nevelésű második számú fiatal liberó, Csordás Bertalan is lehetőséget kap.
– Nagyon fontos meccs előtt állunk – mondta Vig Attila, a Fino Kaposvár elnöke. – Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei, ám ettől függetlenül nem feltartott kézzel megyünk majd fel a pályára. Mindenkire szükség lesz; fontos, hogy a játékosok hallják a lelátóról a buzdítást, érezzék a közönség támogatását, ami motivációt és új erőt ad(hat). Az a kérésünk a szurkolóink felé, hogy mindenki hozzon magával még egy embert, s minél jobban töltsük meg a Kaposvár Arénát szerdán este.

Sikerrel venné a Kaposvár a Bajnokok Ligája csoportkört

A Fino Kaposvár szeretné sikerrel venni az BL-csoportkört. A párharc győztese tovább jut, a vesztese pedig automatikusan átkerül a második számú európai kupasorozatba, a CEV Kupába. Ha sikerül(ne) a továbbjutás, akkor a következő körben a montenegrói Budva és a horvát Mladost Zagreb párharcának a győztese lenne az ellenfél. A BL húszcsapatos főtáblájához három fordulót kell nyerni, melyből két csapat jut majd tovább.

A visszavágót egy hét múlva, szerdán 18 órakor játsszák Tirolban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában