Kézilabda

2024.09.05. 16:01

Csurgó: Szeitl Erik bizakodó, úgy érzi, jó úton jár a csapat

Szombaton az Eger elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg az élvonalbeli férfikézilabda-bajnokság 2024/25-ös szezonját a tavalyi kiírást ötödikként záró Csurgói KK.

Csurgó | Az új vezetőedző, Vladan Matic korábban egy interjúban elmondta, hogy csapatában nincsenek klasszisok, ellenben nagybetűs csapatot alkotnak, amire Szeitl Erik is ráerősített. 

Csurgó
Csurgó: továbbra is Szeitl Erik a csapatkapitány

A Csurgó felkészülését Szeitl Erik értékelte

– Jó a kommunikáció és megvan az összhang – fogalmazott Szeitl Erik, a Csurgói KK csapatkapitánya. – Pozitív előjellel mondhatom, hogy az öltözőben nem az a klasszikus edző és játékos viszony alakult ki. Vladan Matic és az új erőnléti edző is megköveteli a munkát, ugyanakkor mindig a csapat érdekét nézik. Jó közösség van kialakulóban, és az öltözői hangulat is remek. Úgy gondolom, hogy ez a pályán és a felkészülési eredményekben is megmutatkozott. 

A nyolcadik csurgói szezonjára készülő 27 esztendős beálló ugyanakkor óva intett mindenkit attól, hogy a felkészülési eredményekből induljon ki. 

– A Komló elleni összecsapás még nagyon a felkészülés elején volt. Egy hosszabb pihenő után kis túlzással először fogtunk labdát, és a túlzott bizonyítási vágyat is éreztem, ami egyénileg és csapatszinten is rányomta a bélyegét a teljesítményre. Az ezt követő győzelmeket viszont a helyén kell kezelni, de az eredménysor arra mutat, hogy jó úton halad a csapat. Természetesen van még mit csiszolni, de úgy érzem, hogy egy jó szezon előtt állunk. 

A csurgói színekben 230 találatnál járó csapatkapitány önmagáról és az Eger elleni bajnoki rajtról is beszélt lapunknak. 

– A múlt héten volt egy kisebb sérülésem, amiből azóta sikeresen kilábaltam. Mentálisan és fizikálisan is rendben vagyok, úgy érzem, hogy egyénileg is egy sikeres előszezon van mögöttem. Ami az Eger elleni hétvégi szezonnyitót illeti, természetesen szeretnénk kiszolgálni a közönségünket, így csakis a győzelem jöhet szóba, ami nem lesz egyszerű. Egy kellemetlen, szívós ellenfélről beszélünk erős beállójátékkal. Tudjuk, hogy mire kell figyelnünk, és felkészültünk a találkozóra. Bízom benne, hogy megerősítést kapunk és visszaigazolást nyer, amit látok a csapaton. 

Előszezon 

Hat felkészülési mérkőzéséből ötöt megnyert a Csurgói KK, mely két szlovák, egy horvát és egy francia élvonalbeli együttest is legyőzött a hazai rivális Balatonfüred mellett. 

Eredmények: 
08. 03. Komló–Csurgó 25–21
08. 09. Gorenje Velenje (szlovén)–Csurgó 32–33
08. 17. Csurgó–Balatonfüred 28–27
08. 20. Dunkerque (francia)–Csurgó 37–30
08. 23. Krka (szlovén)–Csurgó 27–29
08. 30. Csurgó–Varazdin (horvát) 34–27

Játékosmozgás 

A vezetőedző, Vladan Matic mellett négy játékos érkezett a nyáron Csurgóra. Kölcsönbe jött az OTP Bank-Pick Szeged csapatától a fiatal beálló, Fekete Gellért, illetve sikerült leigazolni a CYEB-Budakalász együttesétől az irányítót, Kiss Bencét. Marko Majstorovic a szlovén MRK Krka együttesétől érkezett a bal szélre, míg jobbátlövő poszton az a Vojislav Brajovic tette át székhelyét Csurgóra, aki tavaly együtt dolgozott a Metaloplastika Sabac gárdájában Vladan Matic vezetőedzővel. Távozott a tavalyi csapatból Borsos Tamás (balátlövő), Gebhardt Ádám (jobbszélső), Bruno Vili-Zobec (jobbátlövő), Mladen Krsmancic (irányító) és Tomislav Spruk (balszélső). 

Meccsnaptár 

Az Eger csapatát fogadja, majd Gyöngyösre utazik a Csurgó, mely szeptemberben megmérkőzik még az újonc Győr, valamint tavaly a kiesés elől megmenekülő PLER-Budapest gárdájával. Októberben egymást követő két mérkőzésen jön a Veszprém, valamint a Szeged elleni találkozó, amit a NEKA-val szembeni megyei rangadó követ. 

Odavágók: 
09. 07. 18.00 Csurgó–Eger
09. 14. 18.00 HE-DO Braun Gyöngyös–Csurgó
09. 20. 18.00 ETO Győr–Csurgó
09. 28. 18.00 Csurgó–PLER-Budapest
10. 13. 18.00 Veszprém HC–Csurgó
10. 19. 18.00 Csurgó–OTP Bank-Pick Szeged
10. 26. 18.00 NEKA–Csurgó
11. 02. 18.00 Csurgó–FTC-Green Collect
11. 16. 18.00 Carbonex-Komló–Csurgó
11. 23. 18.00 Csurgó–MOL Tatabánya KC
11. 30. 18.00 Dabas KC–Csurgó
12. 07. 18.00 Csurgó–Balatonfüredi KSE
12. 12. 17.00 CYEB-Budakalász–Csurgó

További sporttal kapcsolatos videók és tartalmak

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában