Sorsoltak a röplabda Magyar Kupában

2024.09.06. 20:01

A Fino és a KNRC csak a negyeddöntőben csatlakozik majd a mezőnyhöz

Pénteken a III. Békéscsabai Nemzetközi Sporttudományos Konferencia szünetében sorsolták ki a női és a férfi röplabda Magyar Kupa 2024/25-ös idényének a párosításait.

Fenyő Gábor

Címvédőként száll harcba a Fino Kaposvár

Fotó: Dömötör Csaba

Mind a nőknél (21 csapat nevezett) a Kaposvári Női RC csapata, mind pedig a férfiaknál (15 csapat indul a kupában) a Fino Kaposvár együttese csak a legjobb nyolc között csatlakozik majd a mezőnyhöz. Csak emlékeztetőül: a Fino a kupavédő, míg a KNRC legutóbb bronzérmes volt a Magyar Kupában, s mindkét somogyi együttes érdekelt a nemzetközi kupaporondon is.

A címvédő Fino már a negyeddöntőben találkozik az előző szezon bajnoki ezüstérmesével, a Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn csapatával (a fehérváriaknak a Bp. MAFC gárdáján kellene tovább jutniuk), majd az elődöntőben várhatóan a Debreceni EAC–Bp. Pénzügyőr SE találkozó nyertese lesz az ellenfél. A bronzérmes KNRC szintén a negyeddöntőben kezd, ahol a papírforma szerint a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia lesz az ellenfele, míg az elődöntőben az MBH-Békéscsaba következne. Ha sikerül(ne) eljutni a kupadöntőig, akkor gyaníthatóan a bajnoki címvédő és kupagyőztes Bp. Vasas Óbudával találkozna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában