Kosárlabda

5 órája

Hendlein Roland újra szerepet vállalhat játékosként Kaposváron

Csütörtökön és pénteken a paksi rendezésű XII. Morgen Ferdinánd Emléktornán veszrészt a Kometa Kaposvári KK. Branislav Dzunic együttese a torna nyitómérkőzésén a horvát élvonalba feljutó KK Vrijednosnice Osijek ellen lépett pályára és szenvedett ötpontos vereséget.

A KK Vrijednosnice Osijek (Eszék) gárdája ellen újra szerelést öltött a Kometa Kaposvári KK tavaly visszavonuló klublegendája, az egykori csapatkapitány, Hendlein Roland, akinek a visszatérését egyelőre hivatalosan nem jelentették be. Ott volt a keretben a betegsége után játékra jelentkező Antalics Dániel, viszont továbbra is hiányzik az NKA Pécs ellen súlyos állkapocs sérülést szenvedő Völgyi Marcell, aki a visszatérésén dolgozik.

A találkozót Branislav Dzunic együttese kezdte jobban (6–15), ám ezt követően a védekezés hatékonysága igen komoly csorbát szenvedett. Az Osijek előbb egyenlített, majd az első negyed végén már hét ponttal vezetett (19:26). A nagyszünetre a nyolcpontos Paár Márk és a hét pontnál járó Bogdán Benedek vezérletével 45–41-re zárkózott a Kaposvár, mely a harmadik negyedben el is tüntette a különbséget. Az utolsó tíz perc így egypontos (63–64) kaposvári előnyről indult, de a hajrát a horvátok nem bízták a véletlenre (85–75). Innen már nem volt visszaút, a tízpontos különbséget csak megfelezni sikerült az utolsó percekben.

KK Vrijednosnice Osijek–Kometa Kaposvári KK 85–80 (26–19, 19–22, 18–23, 22–16)
Paks, ASE Sportcsarnok, V.: Győrffy P., Téczely T., Domokos B.

Kaposvár: Trammell 6/3, Rosic 12/9, Paár 13/9, Antalics 5, Kis R. 10/3. Csere: Szőke 8/6, Bogdán B. 7/3, Hendlein 4, Puska 2, Kocsis 8, Markovic, Fehérvári 5/3. Vezetőedző: Branislav Dzunic.

Osijek: Rebic 2, Tchoukuiegno 9/3, Sisko 14/6, Grantsaan 18, Budimir 11/6. Csere: Kujundzic 3, Vladovic 12/9, Bjelanovic 11/3, Primorac 5. Vezetőedző: Domagoj Kujundzic.

A XII. Morgen Ferdinánd Emléktorna második összecsapását tudósításunk megjelenése után a házigazda Atomerőmű SE, valamint az élvonalba feljutó PVSK-Veolia gárdája játssza. A Kometa Kaposvári KK a párharc vesztesével mérkőzik meg pénteken 15.30 órakor, míg a döntőt 18.00-kor rendezik a paksi ASE Csarnokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában