Vízilabda OB I.

18 órája

A fordulás után összeomlott Kaposvári VK

A Szegedi VE gárdáját fogadta a Csik Ferenc Versenyuszodában a Kaposvári VK E.ON férfi vízilabda OB I. nyitófordulójában. A Surányi László irányította somogyiak bár jól kezdték a találkozót, de a folyatásban összeomlottak, így vereséggel kezdték az új idényt.

Klein Péter Nándor

Fotó: ANDRASSY Zoltan

Az előző idényt a Szeged ellen zárta, az újat pedig ugyancsak a Tisza-partiak elleni fellépéssel nyitotta a Kaposvári VK, melynek kezdőcsapatában ott volt a nyáron igazolt világ- és Európa-bajnok Hárai Balázs, aki már a csapatkapitányi tisztséget is megkapta új klubjában.

Kaposvári VK, Hárai
A Kaposvári VK új igazolása, Hárai Balázs egy gólt szerzett a nyitófordulóban
Fotó: ANDRASSY Zoltan

 A kezdőben ugyancsak ott volt az OB I. rekordere, Vindisch Ferenc, aki 45 évesen is elhappolta a labdát az első ráúszásnál, majd nemsokkal később a góljai számát is szaporította, előnyben juttatva ezzel somogyiakat, akik Juhász-Szelei Norbert centergólja után már kettővel mentek. A szegediek azonban a második negyed elején egyenlítettek, azonban ezt követően a hazaiak pillanatai következtek, akik elléptek hárommal, egészen addig, míg hármas (!) emberhátrányba nem kerültek, aminek köszönhetően Nagy Márton révén újra elkezdte a felzárkózást a Szeged. 

A fordulás urán összeesett a Kaposvári VK 

 A fordulást követően ugyancsak Nagy Márton hozta fel egyre a Tisza-partiakat, de ezt követően Hárai Balázs szerezte meg első gólját kaposvári színekben. A kétgólos előnyét viszont nem tudta megtartani a KVK, olyannyira nem, hogy Leinweber Olivér akciógóljával, illetve büntetőjével kiegyenlített a Szeged, majd Sziládi Kristóf negyedik találatával a mérkőzésen először a vezetést is átvette. Az utolsó negyed elején pedig kezdett egyre fölényesebbé válni a vendégek előnye. Kiss Csaba tanítványai ugyanis már néggyel mentek a támadásban sorozatos hibákat elkövető hazai előtt. Négy perccel a meccs vége előtt ifjabb Berta József találata bár egy pillanatra visszaadta a hazaiak reményét, de annyi hibát követtek el, amivel nem lehet meccset nyerni, így a várakozássokkal ellentétben a szegediek kezdték három ponttal az új szezont.  

Kaposvári VK–zue.hu Szegedi VE 10–13 (2–1, 5–4, 1–5, 2–3) 
Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 230 néző. Vezette: Csanádi Zs., Ádám F. 
Kaposvári VK: Kósik – Juhász-Szelei (1), Vindisch (1), Pellei F., Hárai (1), Berta (1), Dőry (1). Csere: Besenyei, Bede, Fülöp B. (2), Baj (2), Vörös, Pellei K. (1). Vezetőedző: Surányi László. 
zue.hu Szegedi VE: Danka – Nagy M. (3), Leinweber (3), Kürti, Kasza, Sziládi (5), Báthory. Csere: Pörge (1), Bóbis (1), Horváth V., Spitz, Varga M. Vezetőedző: Kiss Csaba.  
Gól, emberelőnyből: 11/3, illetve 12/7. 
Gól, ötméteresből: –, illetve 1/1. 
Kipontozódott: Pellei F. (17. p.), Juhász-Szelei (21. p.). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában