Kosárlabda

2024.09.12. 15:15

Orosz László emléke előtt tisztelegnek

Idén is Benőre emlékezik a Kometa Kaposvári KK, avagy pénteken kezdődik a Kaposvár Arénában a XIII. MTOK Orosz László Emléktorna, melyre két élvonalbeli csapat, az NKA Universitas Pécs és az SZTE-Szedeák mellett a másodosztályú Újbuda MAFC érkezik.

A 120-szoros válogatott Orosz László – akit mindenki csak Benőként ismert – összesen 204 tétmérkőzésen lépett pályára a Kaposvári KK-ban. Első kaposvári korszaka 1998-ban kezdődött, 2000-ben tagja volt a klub eddigi legjobb eredményét elérő csapatnak. Később játszott a Szolnok és a PVSK együtteseiben is, majd 2006-ban tért vissza Kaposvárra: újabb négy szezont húzott le kék-fehérben, miközben a csapatkapitányi tisztet is betöltötte.

Ahogyan tavaly, úgy idén is elfogadta a házigazda Kometa Kaposvári KK meghívását az NKA Universitas Pécs gárdája, mely a 2023/24-esz kiírásba, első élvonalbeli szezonjában a hatodik helyen zárta az alapszakaszt. A négyfős mezőnyben találjuk még a szintén NB I./A-s SZTE-Szedeák csapatát, valamint a másodosztályú kosárlabda-bajnokság rajtjára készülű Újbuda MAFC együttesét, mely az előzetes várakozások alapján a feljutásért vívott harcban a legnagyobb riválisa lehet Branislav Dzunic együttesének.

A XIII. MTOK Orosz László Emléktorna részletes programja: 

Szeptembert 13. (péntek): 
15:00 óra NKA Universitas Pécs–Újbuda MAFC
18:00 óra Kometa Kaposvári KK–SZTE-Szedeák

Szeptember 14. (szombat): 
14:00 óra bronzmérkőzés
17:00 óra döntő, majd eredményhirdetés és díjátadó


Ahogy az elmúlt esztendőben, úgy idén is napijeggyel tekinthető meg az Orosz László Emlékrotna, a napijegyek  ára 500 Ft. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában