Helyi sport

2024.09.12. 12:20

Régiós bajnokságon és látványos lovastorna versenyen szurkolhatunk a somogyi lovasoknak

Eseménydús lesz a hétvége a Pannon Lovasakadémián. Két nagyszabású versenyt is rendeznek szombaton, ahol több somogyi lovasnak is szurkolhatnak az érdeklődők.

Sonline.hu

Fotó: MW

A Regionális Díjlovagló Döntőben Somogy, Tolna, és Baranya vármegyéből érkező versenyzők mérettetik meg magukat több kategóriában is. A szombati eseményen középosztály szinten és afeletti kategóriában ifi, és felnőtt régiós bajnokot is avatnak majd. A versenyen kiválasztják a régió idei fiatal díjlovát, amely címért 4, 5 és 6 éves lovak indulhatnak. Utánpótlás kategóriában az idei évben rajtengedély vizsgát tett versenyzők közül hirdetnek győztest.

A megmérettetésen több somogyi egyesület lovasa is indul, és a Pannon Lovasakadémia is több versenyzővel képviselteti magát. – nyilatkozta Heffner Dóra, a Regionális Díjlovagló Döntő versenyigazgatója, aki abban bízik, hogy több somogyi sikernek is örülhetünk majd a hétvégén.

A szombati nap másik eseményeként a Havanna Kupa kínál látványos és izgalmas programot a lovassport kedvelőinek. A meghívásos lovastorna verseny tulajdonképpen felkészítő program a nyári szünidő után a lovak és versenyzők számára is, hiszen egy hónap múlva rendezik az országos bajnokságot. A Pannon Lovasakadémia versenyzői mellett új csatlakozóként a Nagyatádi Csillagtanya Lovas Egyesület is képviselteti magát egy indulóval.

A látványos torna minősítő pontokat ugyan nem ad, de a legnehezebb versenyszámokban is lesz induló. Junior kategóriában a nyáron rendezett Európa-bajnokság résztvevői is megmutatják tudásukat, így rendkívül rangos versenynek ígérkezik a Havanna Kupa.

A Regionális Díjlovagló Döntőt szabad téren rendezik, amit az előrejelzés szerint az esős időjárás nehezíthet, a Havanna Kupát azonban fedett pályán élvezhetik majd a Pannon Lovasakadémiára kilátogató érdeklődők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában