Kosárlabda

2024.09.13. 20:24

Szórakoztató játékkal jutott döntőbe a Kaposvár a hazai emléktornán

Döntőbe jutott a a házigazda Kaposvár a XII. MTOK Orosz László Emléktornán, miután az élvonalbeli Szeged csapatát győzte le. Az első negyedben nagyobb előnyre tett szert a somogyi klub, amit a balul sikerült harmadik negyed ellenére magabiztosan őriztek Paár Márkék, így a tornagyőzelemért játszhatnak szombaton.

A nyitómeccsen az élvonalbeli NKA Universitas Pécs magabiztos, 91–63 arányú győzelmet aratott a B csoportos Újbuda MAFC ellen.

A nyitómeccset követően a XIII. MTOK Orosz László Emléktornát Sárdi Péter nyitotta meg. Antalics Dániel betegség miatt nem játszott, míg Völgyi Marcellt műtötték korábbi állkapocstörése miatt.

Az élvonalbeli rajtra készülő Szeged, mely tavaly többször is borsot tört a házigazdák orra alá Zsíros Péter triplájával kezdte a meccset. A Kaposvár pontatlanul dobott és néhány labdaeladást is vétettek a hazaiak, így csak a remek védekezésüknek köszönhetően nem kerültek nagy hátrányba. Szőke Bálint és Luka Markovic pontjaival 5–3-nál a vezetést is átvette Dzunic együttese. Paár Márk a padról beállva dobott palánkról egy hármast a játékrész felénél. Markovic újabb kinti dobásával 14–9-es állásnak örülhettek a hazai szurkolók. A Szeged Herndon faultos közeljével zárkózott. Paár egy remek betörést faulttal együtt be tudott fejezni, így 9 pontosra nőtt a különbség, sőt Puska Bence távoliját követően időt is kértek a vendégek 24–12-nél.

A második felvonásban Cseh Botond három büntetőjével és a szegedi center további pontjaival gyorsan zárkózott a Szedeák. Szőke blokkja energiát adott a csapatnak, támadóoldalon pedig Darrion Trammell sorozatban 8 pontot szórt. 36–21-nél a meccs addigi legnagyobb vezetéséhez jutott a Kaposvár. Bogdán Benedek is beköszönt kintről, erre pedig a vendégek részéről Eric Cohill válaszolt, aki sorozatban 5 ponttal segítette csapatát. Uros Rosic és Szőke betöréseivel ismét stabilizálódott a somogyi előny a nagyszünetre.

A pihenőt követően Kis Raul kintről volt eredményes, így ismét 15 pontra nőtt a fór. Nem sokkal később Szőke hármasa után már 52–36-ot is mutatott az eredményjelző. Pontatlan kaposvári támadások után Jay Heath vezényletével egy nyolcpontos rohanást produkáltak a szegediek, így 52–44-re zárkóztak. A házigazdák Uros Rosic hármasával állították el a vérzést 59–49-nél. Jay Heath távoli dobásával tízen belülre segítette a vendégeket.

A záró etap 61–53-as állásnál kezdődött. Zsíros triplájára Markovic válaszolt somogyi részről. A tapasztalt kaposvári játékos újabb fontos pontokat szerzett a palánk alatt Kis passza után, majd Uros ismét betalált a hármason túlrók, így 73–59-nél sikerült a vendégek lendületét. A Szedeák Balogh Szilárd 11. pontjával léptek közel az utolsó 3 percre. Paár fontos triplát dobott a sarokból, amivel ismét tíz lett a különbség. Erre Cohill Eric válaszolt a másik oldalon szintén hármassal. Az utolsó két percet 80–69-es állással kezdték a felek. Paár egy magabiztos visszalépős hármassal, majd egy ziccerrel bebiztosította a hazai sikert 85–70-nél. Innen már nem tudott visszajönni a Szeged, 91–73-as végeredmény mellett döntőt játszhat a Kaposvár a Pécs ellen szombaton 17 órakor.

Kometa Kaposvári KK–SZTE-Szedeák 91–73 (24–15, 20–17, 17–21, 30–20)
Kaposvár Aréna. V.: Cziffra Cs., Minár L., Jakab L.

Kometa Kaposvári KK: Trammell 17/6, Uros R. 12/6, Szőke Bálint 11/3, Markovic L. 13/9, Kis R. 3/3. Csere: Bogdán B. 4, Paár M. 26/9, Fehérvári Cs., Puska B. 3/3, Kocsis Z. 2.
Vezetőedző: Branislav Dzunic Edzők: Filipovic Gordan, Szőke Balázs.

SZTE-Szedeák: Balogh Sz. 11/3, Zsíros P. 9/9, Cohill E. 10/6, Heath 17/6, Herndon 11. Csere: Cseh B. 7, Langley 4, Mayer Á. 4.
Vezetőedző: Simándi Árpád.

A másik mérkőzésen

NKA Universitas Pécs–Újbuda MAFC 91–63 (19–17, 26–9, 26–20, 20–17)
Kaposvár Aréna.

NKA Universitas Pécs: Nikolic 10/6, Durham 9, Durmo 15/6  Meleg G. 14, Bacovic 14, Csere: Brbaklic 8, Scherer B. 8, Rátgérber T., Bor G., Herger S. 2, Mezőfi M. 5/3, Kerpel-Fronius G. 6.
Vezetőedző: Csikre Ferenc

Újbuda MAFC: Polgárdy Á. 21/9, Pintér D., Bazsó B. 11/3, Bordács G. 4, Dobos M. 2. Csere: Katona J. 6, Kovács L. 7. Molnár T. 3/3, Vámos Á. 7/3.
Vezetőedző: Lakits András.

A kialakult eredmények tükrében így folytatják a csapatok szombaton:

14 óra: Újbuda MAFC-SZTE Szedeák
17 óra: Kometa Kaposvári KK–NKA Universitas Pécs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában