Kézilabda

1 órája

Tóth Levente vezérletével szerezte meg idei első győzelmét a NEKA

A NEKA az eddigi párharcokhoz hasonlóan szoros és kiélezett mérkőzést vívott a Dabas KC ellen, és végül 28-24-es sikerével megszerezte első két pontját az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban. Sótonyi László fiatal együttesének védekezése jól működött, és a bravúrosan védő Podoba Jánosnak is köszönhetően végül fontos sikert aratott.

Őszi Ádám

Fotó: NemA

Idegesen kezdett mindkét csapat, sokáig nem is született gól, aztán az első két találatot a dabasiak szerezték a 4. és az 5. percben. A hazai gólcsendet Kathi Sándor törte meg, majd Bugyáki Dávid egyenlített. A védőfalban mindig volt valaki, aki lesáncolta a vendégek átlövőit, és kapuvédő, Podoba János is bemutatott néhány fontos védést. A fiatalok közül Kathi már harmadszor volt eredményes, majd Tóth Levente is duplázott így a 12. percben 6-3 állt az eredményjelzőn és érkezett a vendég időkérés. A folytatásban Kollár és Török is elkezdte a gólgyártást a vendégeknél, és a kapusuk is elkapta a fonalat, 8-7-nél, így Sótonyi László hívta magához csapatát. Az első félidő időntúli szabaddobással ért véget, amit Gazsó Péter szép mozdulattal gólra váltott, 11-11-re alakítva ezzel az eredményt.

A második félidőt két Kovács Tamás gól nyitotta, Podoba János pedig ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta, ziccereket fogott és döntő szituációkban adott lendületet csapatának a védéseivel. Támadásban egyre bátrabbak voltak fiatalok, akik a sebességet is megpróbáltuk tartani a Dabas rutinos játékosaival szemben. Örömteli pillanat volt, amikor Temesvári Gábor az üres kapuba talált, ezzel a hosszú ideje sérüléssel bajlódó jobbátlövő hónapok után iratkozott fel ismét a góllövőlistára. Podoba újabb bravúros védésének köszönhetően továbbra is előnyben volt a NEKA. Az 53. percben 23-19-re módosult az eredmény, miután Tóth Levente hétméterest értékesített. A találkozó egy dabasi időkérés után folytatódott, de a végjátékban fegyelmezett játékot mutatott a Sótonyi-csapat, mely nem engedte ki kezéből a győzelmet.

 


NEKA – Dabas KC 28–24 (11–11)
Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok 250 néző; V.: Bóna Sz., Földesi Cs.
NEKA: Podoba – Szücs B., Kathi 4, Tóth L. 8 (2), Bugyáki 3, Kovács T. 3, Molnár R. - Csere: Mikler K. (kapus), Temesvári 1, Gazsó 4, Tárnoki, Bali, Pintér B. 3, Ludmán 1, Csanálosi 1, Zakor - Vezetőedző: Sótonyi László.
Dabas KC: Pallag – Horvat 2 (2), Fekete B. 3, Török Á. 4, Garajszki 1, Koller 3, Ág 2 - Csere: Nagy T. (kapus), Zdolik 2, Szöllősi Sz. 2, Tisza 4, Dobrkovic, Bognár N. 1 - Vezetőedző: Tomori Győző.
Hétméteres: 2/2, ill. 3/2.
Kiállítás: 10, ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 7.p.: 2–3; 12.p.: 6–3; 18.p.: 8–7; 21.p.: 8–9; 23.p.: 10–10; 35.p.: 13–12; 41.p.: 15–16; 44.p.: 18–16; 48.p.: 20–19; 54.p.: 24–19, 58.p.: 25–22.


Sótonyi László: Igazi nyílt sisakos küzdelem, óriási csata volt, mint ahogy eddig valamennyi egymás elleni mérkőzésen. Nagy volt a tét, nagyon fontos volt, hogy megszerezzük az első pontjainkat, örülök annak, hogy sikerült nyernünk. Még mindig sok dologban kell javulnunk, a friss csapatunknak időre és sok munkára van szüksége ahhoz, hogy ez még jobban összeérjen.

Tomori Győző: Inkább küzdős, mintsem látványos mérkőzés volt, amit elterveztünk, abból szinte semmit sem sikerült végrehajtani. Mindkét félidőben koncentrációs problémákkal küzdöttünk, minden téren megvoltak a hibáink, főleg a védekezésünk miatt vagyok elkeseredett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában