Röplabda extraliga, férfiak

1 órája

Megérkezett a Fino új, kínai légiósa, de Dunaújvárosban még nem játszik

Vasárnap este 18 órakor Dunaújvárosban játssza első idegenbeli Extraliga-bajnokiját a Fino Kaposvár társulata. A feladat egyértelmű: mindenképpen hozni kell a mérkőzést, lehetőleg szettveszteség nélkül.

Fenyő Gábor

A Dunaújvárosi KSE a legutóbbi szezonban csak a 12., azaz az utolsó helyen végzett. A bajnoki nyitányon a tavalyi 10. helyezett Bp. Testnevelési Egyetem SE vendégei voltak: a nyitó játszmában még jól tartották magukat (25–23), aztán a következő két játékrészben még együttesen sem gyűjtöttek ennyi pontot, mint az első felvonásban (25–10 és 25–12).

Bajnokok Ligája selejtező, Fino Kaposvár, röplabda
Egyértelműen a Fino Kaposvár az újvárosi meccs esélyese Fotó: Muzslay Péter

Dunaújvárosban a saját utánpótlásukra épül a csapat, vagyis a felnőtt bajnokikon is az U20-as csapat szerepel. A 19 éves Béres Mátyás és a nála két évvel fiatalabb Cserép Tamás már szerepelt a korosztályos válogatottban is; előbbi hat, utóbbi pedig hét alkalommal ölthette magára a válogatott mezt. A Szlobodan Prakljacsics, Demeter András György edződuó vezette Fino Kaposvár valószínűleg a szerdán 18 órakor esedékes VC Strumica elleni CEV Kupa-visszavágó jegyében lép majd pályára Dunaújvárosban.
Jó hír a szurkolóknak, hogy csütörtökön este megérkezett a 20 éves kínai feladóátló. Az új légiós – bár meglehetősen hosszú és kimerítő volt a kínai fővárosból, Pekingből Magyarországra tartó repülőút – első útja a Kaposvár Arénába a Fino edzésére vezetett, hogy megnézze és lássa új csapattársait. Ő valószínűleg nem vasárnap Újvárosban, sem pedig a jövő héten, szerda este a Kaposvár Arénában az észak-macedón Strumica ellen sem játszhat még, ám a remények szerint jövő vasárnap Kecskeméten már pályára szólítják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában