Fitnesz

2 órája

Magasra tették a lécet, de megugranák

Az ország legjobb vidéki együttese címet már évek óta birtokolja a Bakó-Sas Fitnesz SE, azonban az egyesület folyamatosan a fejlődésre és az előrelépésre törekszik.

Klein Péter Nándor

Nagy elszántsággal és motivációval készülnek az előttük álló versenyekre a kaposvári Bakó-Sas Fitnesz SE sportolói, akik ebben az évben is szeretnék megtartani harmadik helyüket az egyesületek közötti országos ranglistán. 
– Rövid volt a nyári szünet, mert az utolsó táborunk július tizenkettedikéig tartott, majd augusztus ötödikétől már elkezdtük az új gyakorlatok előkészítését, míg a közös edzések augusztus huszadikát követően indultak – mondta Prukner-Sas Médea, a Bakó-Sas Fitnesz SE vezetője. – Jelenleg több mint nyolcvan igazolt versenyzőnk van, az őszi szezonban pedig több mint ötven egyéni indulónk lesz, ami nagyon büszkévé tesz, ez pedig az eddigi legjobb mutatónk. Úgy érzem, hogy felfelé ívelő pályán vagyunk, ezt a szakmai segítségeimnek is köszönhetem, hiszen egyre több edző dolgozik az egyesületnél, jó az utánpótlásunk is, valamint folyamatosan nő az igazolt gyermekek száma. 

Bakó-Sas Fitnesz SE
Új koreográfiával is készülnek a Bakó-Sas Fitnesz SE sportolói Fotó: Muzslay Péter

Prukner-Sas Médea elárulta, hogy sok új koreográfiával készülnek egyéni és csapatszinten is, hiszen próbálnak folyamatosan megújulni és egyre kreatívabbá válni, hogy tartsák a lépést a többi egyesülettel. 
– Két budapesti egyesület van, az egyiket már megelőztük létszámban, most már az a cél, hogy minél jobb eredményeket érjünk el – tette hozzá a kaposvári egyesület vezetője. 
A kaposvári fitneszesek már ebben a hónapban a zsűri elé állnak, hiszen október huszadikán, Mogyoródon rendezik a gyermek fitnesz magyar bajnokságot, míg előtte nap a juniorok között induló Szabó Kingára vár fontos feladat Budapesten, ahol egy jó szerepléssel kivívhatja a válogatott meghívót, s utazhat a Japánban megrendezésre kerülő világbajnokságra. 

Fotó: Muzslay Péter

– November kilencedikén, Kaposváron rendezzük meg a pontszerző fitnesz kupát, illetve challenge kategóriában a magyar bajnokságot – tette hozzá Prukner-Sas Médea. – A challenge a funkcionális tréninghez hasonlít: hat állomásból áll, melyeken az a cél, hogy az indulók minél többszöri ismétléssel hajtsák végre a feladatokat. Úgy gondolom, az új kategóriával egyre több gyereket tudunk bevonni a fitnesz világába. 

Diákolimpiai sportág lett a fitnesz 

A népszerűsítéshez az is hozzájárulhat, hogy a 2024/2025-ös tanévtől kezdve a fitnesz bekerült a diákolimpiai sportágak közé. 
– Hatalmas elismerés számunkra, hogy a Magyar Diáksport Szövetség lehetővé tette, hogy a fitnesz is diákolimpiai sportág legyen, szépen haladunk előre, egyszer talán olimpiai sportág is lehet – mondta Prukner-Sas Médea. – A Diákolimpiára testnevelő tanárok tudják majd nevezni a gyermekeket, így szorosabbra fűzzük majd az együttműködést velük, illetve az iskolákkal is. A Diákolimpia során egy picit változnak a szabályok és a korcsoportok, emiatt arra törekszem arra, hogy az edzések során úgy állítsam össze a csapatokat, hogy azokba egy azon iskolában tanuló gyermekek kerüljenek, hiszen ez majd előnyt jelent számukra a november 23-24-ei Diákolimpián, ahol a versenyzőink az A kategóriában szerepelnek. 

Az A mellett a Magyar Diáksport Szövetség szervez egy B kategóriát is a nem igazolt versenyzők számára, akiknek egy, a fitnesz alapjaiból álló gyakorlatot kell majd bemutatniuk. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában