Vízilabda

21 órája

Kaposvári VK: most vagy soha

Az első győzelmére készül az E.ON férfi vízilabda OB I. negyedik fordulójában a Kaposvári VK, amely pénteken 17.00 órakor az újonc DVSE-Master Good együttesét fogadja a Csik Ferenc Versenyuszodában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Andrássy Zoltán

Nem indult jól az idény a Kaposvári VK számára, ugyanis az első három bajnoki mérkőzésén nem szerzett még pontot, hiszen a nyitófordulóban, hazai medencében elveszítette a Szeged elleni rangadót, majd ugyancsak otthon kapott ki az európai porondon is menetelő Honvédtól. A harmadik körben viszont sokáig érett a fővárosban meglepetést, de végül az OSC egy góllal legyőzte Surányi László tanítványait, akik számára pénteken újra a Csik Ferenc Versenyuszodában nyílik lehetőség arra, hogy megszerezzék az első bajnoki sikerüket, melytől lendületet kapva elinduljanak felfelé a tabellán

Kaposvári VK, Juhász-Szelei Norbert
A Kaposvári VK újra hazai medencében játszik Fotó: Andrássy Zoltán

– Csalódottak vagyunk, mert úgy készültünk, hogy pontot szerzünk, a meccs végig elhittük, hogy nyerhetünk, de végül kikaptunk – utalt vissza az OSC elleni találkozóra Szilágyi Ábel, a Kaposvári VK saját nevelésű kapusa. 

Az előző idényben még második ligás Debrecen már megszerezte első pontját a bajnokságban, miután az előző körben, hazai medencében a rendes játékidő után ötméteresekkel kapott csak ki a Miskolc ellen, s az új szabályok értelmébe így egy ponttal gazdagodott. Az első két fordulóban viszont alulmaradtak a debreceniek, előbb a Fradi, majd az Újpest ellen. 

Egyszer már nyert a Kaposvári VK 

A két együttes a Benu Magyar Kupa A jelű négyesében már találkozott egymással ebben az idényben. Az Egerben rendezett összecsapáson a KVK magabiztosan, nyolc góllal nyerte meg, s ezúttal, hazai medencében is hasonlóra törekszik.
– A Magyar Kupában rendezett találkozóra nem igazán tudtunk alapozni, hiszen akkor kisebb, huszonöt méteres pályán játszottunk – tette hozzá Szilágyi Ábel. – Úgy gondolom, hogy a debreceniek nagyobb pályán sem tudnak meglepetést okozni, s ezúttal is legyőzzük őket.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában