Vízilabda

2 órája

Kaposvári VK: kezdődnek a Fradi-napok

Sorozatban háromszor ugrik medencébe a Ferencváros ellen a Kaposvári VK, elsőként a férfi vízilabda OB I. ötödik fordulójában, szombaton 13.00 órakor a budapesti Népligetben.

Klein Péter Nándor

Nehéz napok várnak a Kaposvári Vízilabda Klub felnőtt csapatára, ugyanis zsinórban háromszor kell felvennie a verseny az OB I., a Magyar Kupa, illetve a Bajnokok Ligája címvédőjével, a Ferencvárossal. Elsőként szombaton, a Népligetben.
– A Ferencváros otthonában folytatjuk a bajnokságot, nehéz mit mondani a mérkőzésről, hiszen papíron nagyon eltér a két klub – mondta Bede Marcell, a Kaposvári VK nyáron igazolt játékosa. – A legfontosabb, hogy a saját játékunkat tartsuk észben, fegyelmezettek legyünk, ne kapkodjuk el a helyzeteinket, figyeljünk a védekezésünkre, nehogy ne könnyedén forduljanak le rólunk, s ebből elkerülhető gólokat kapjunk. Úgy akarunk játszani, hogy a későbbiekben tudjuk hasznosítani az ezen a meccsen szerzett tapasztalatokat.

Bede Marcell, Kaposvári VK
Bede Marcell, a Kaposvári VK játékosa örül, hogy megszerezték az első sikert a DVSE ellen Fotó: Muzsay Péter

A kaposváriak egy, míg a fővárosi zöld-fehérek három bajnoki győzelemmel a hátuk mögött várják a találkozót, mely előtt a Fradi a Bajnokok Ligájában is érdekelt volt, ahol szerb Radnicskit verte.
– Végre megszereztük az első győzelmünket, hiszen legyőztük a Debrecent – tette hozzá Bede Marcell. – Jól kezdtük a meccset, majd a közepén kicsit kiengedtünk, de a végig megtartottuk az vezetést, ami szerintem elvárható volt tőlünk.

A kupában is a Fradi vár a Kaposvári VK gárdájára 

A bajnokságot követően a Benu Magyar Kupában is a világ legjobb csapata vár a kaposváriakra, akik a negyeddöntőben találkoznak a Fradival. Az első összecsapást csütörtökön 20.00 órakor rendezik a Népligetben, míg a visszavágóra, egy nappal később, 19.30 órakor kerül sor a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában