Vízilabda Magyar Kupa

2 órája

Nem ismétlődik meg a Kaposvári VK tíz évvel ezelőtti bravúrja

Kettős vereséggel esett ki a címvédő Ferencváros ellen a vízilabda BENU Magyar Kupából a Kaposvári VK, amely így nem tudja megismételni tíz évvel ezelőtti bravúrját.

Klein Péter Nándor

Lehetetlen feladat előtt állt péntek este a Kaposvári VK, hiszen az odavágón tizennyolcgólos hátrányt szedett össze a Ferencváros otthonában, s ahhoz, hogy bejusson a négyes döntőbe legalább 19 góllal kellett volna legyőzni a világ legjobb csapatát, amely két éve nem szenvedett vereséget Magyarországon. Ez a veszély ezúttal sem fenyegette a Fradit, még úgy sem, hogy a KVK szerezte meg a vezetést Bede Marcell remek centergóljával. A folytatásban ugyanis az FTC esélyeshez méltón, gyorsan és precízen vízilabdázott, s ezzel nem tudott mit kezdeni a kaposvári gárda, amely bár ezúttal is sok emberelőnyt harcolt ki, – még a válogatott center, Hárai Balázs hiányában is – viszont ezeknek jelentős százalékát elhibázta, míg a vendégek még a lehetetlennek tűnő helyzetekből is betaláltak.

KVK, Kaposvári VK
A Kaposvári VK kapusa, Kósik Soma több bravúrt is bemutatott, de ez is kevés volt a bravúrhoz
Fotó: Muzslay Péter

A fordulást követően elkezdődött a gólfesztivál, hiszen a harmadik etapban 11 találat is esett, melyből ötöt a hazaiak jegyeztek, akik az utolsó felvonásban már nem támadtak ilyen fényesen, hiszen az FTC már hatot is berámolt, mire Dőry Farkas kozmetikázott. Sőt, Német Toni is betalált vendégek részéről, így a Fradi összes mezőnyjátékosa – legalább egyszer – bevette a KVK kapuját.

Kiesett a Kaposvári VK

A Fradi végül a Csik Ferenc Versenyuszodában is magabiztosan nyert, a kaposváriak így nem tudták megismételni a tíz évvel ezelőtti bravúrt, amikor is bronzérmet szereztek a Magyar Kupában. A KVK számára tehát három vereséggel értek véget a Fradi-napok, hiszen a kupa mellett a bajnokság legutóbbi fordulójában is a fővárosiakkal mérkőztek meg Juhász-Szelei Norberték, akikre a folytatásban sem vár könnyű feladat, hiszen az OB I. hatodik játéknapján Szolnokon ugranak majd medencébe, november hatodikán, 18.00 órakor.

Kaposvári VK, KVK, Dőry Farkas
Dőry Farkas négyszer is bevette a Fradi kapuját 
Fotó: Muzslay Péter

Mestermérleg

  • Surányi László: – Örülök, hogy tíz gólt lőttünk a világ legjobb csapatának, várom, hogy melyik másik magyar együttes tudja ezt megismételni. A csapatom végig küzdött, hajtott, de ez ennyire volt elég a Ferencváros ellen. Remélem, hogy ezek a találkozók szolgálták a felkészülésünket a bajoki folytatásra.
  • Nyéki Balázs: – A Kaposvár mind a két mérkőzést bátran kezdte, jól is játszott, ezáltal arra kényszerített bennünket, hogy felvegyük azt a ritmust, amelyre minden mérkőzésen szükség van, akár nemzetközi, akár magyar szinten. A játékosaim élvezték a mérkőzések minden pillanatát, s igazolták, hogy szeretnek vízilabdázni és gólokat szerezni.

BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Kaposvári VK–FTC-Telekom 10–24 (2–5, 2–7, 5–6, 1–6)
Kaposvári, Csik Ferenc Versenyuszoda, 200 néző. Vezette: Varga M., Kevi T.
Kaposvári VK: Kósik – ifj., Berta (1), Juhász-Szelei, Fülöp B., Baj (1), Bede (3), Dőry (4). Csere: Szilágyi Á. (kapus), Pellei F., Besenyei, Aranyi A. (1), Pellei K., Vindisch, Vörös. Vezetőedző: Surányi László:
FTC-Telekom: Szakonyi – Nagy Ákos (2), Varga V. (3), Vismeg Zs. (2), Molnár E. (2), Fekete G. (4), Di Somma (3). Csere: Horváth L. (kapus), Manhercz (1), Német T. (1), Vámos (1), Paján (1), Jansik Sz. (2), Nagy Ádám (2). Vezetőedző: Nyéki Balázs.
Gól, emberelőnyből: 11/6, illetve 9/6.
Gól, kettős emberelőnyből: –, illetve 1/1.
Gól, ötméteresből: 2/0, illetve 2/2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában