Röplabda

3 órája

Olimpiai bajnok röpis érkezik Kaposvárra

Szombaton 18 órakor az Extraliga negyedik körében Budapesten a Testnevelési Egyetem SE otthonában szólítják pályára a bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes, Szlobodan Prakljacsics és Demeter András György edzőpáros vezényelte Fino Kaposvár társulatát.

Fenyő Gábor

A Bp. Testnevelési Egyetem SE csapata jól kezdte a szezont: előbb 3–0-ra verték a Dunaújvárosi KSE együttesét, majd utána négy szettes mérkőzésen győzték le ugyancsak hazai környezetben a Kecskeméti RC gárdáját. Legutóbb kikaptak 3–0-ra a Kőér utcában a Bp. Pénzügyőr SE csapatától, de így is a tabella harmadik helyén állnak. A TF együttesének a játékát a 2022/2023-as szezonban még Kaposváron szerepelt Tóth Kristóf és a nyáron a Bp. Pénzügyőr SE-től érkezett Majoros Balázs határozza meg; ők ketten szerzik csapatuk pontjainak több mint a felét. Tóth és Majoros mellett még Gebhardt Norbert, Kocsondi Dávid Csaba, Quintz Tamás és Laczi Dominik is szerepelt a korosztályos utánpótlás-válogatottban.

A negyedik kör érdekessége, hogy három mérkőzést is – a Vidux-Szegedi RSE–Bp. MAFC, a Dunaújvárosi KSE–Miskolci EAFC-Peka Bau és a Debreceni EAC–Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn találkozót – csütörtökön már (lapzártánk után) lejátszottak. Két meccs marad szombatra, egy pedig vasárnapra.

Novemberben egyébként négy Extraliga-mérkőzés vár a Fino Kaposvár társulatára. November 2-án , szombaton (17 óra) jön a Bp. Pénzügyőr SE, aztán pontosan egy hét múlva (szintén 17 órakor) a Dág KSE, majd november 14-én, csütörtökön Kazincbarcikára utaznak a GreenPlan-Vegyész RC alakulatához (20 óra), végül pedig 29-én, pénteken 18 órakor a Bp. MAFC-ot fogadjuk a Kaposvár Arénában. S persze ne feledkezzünk meg a nagy érdeklődéssel várt Galatasaray SK elleni CEV Kupa oda-visszavágóról sem. A török csapat játékerejéről elég legyen annyi, hogy a nyáron leigazolták a 28 éves francia Jean Patry-t, aki előbb Tokióban, majd most nyáron Párizsban is olimpiai bajnoki címet ünnepelhetett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában