Fitnesz

2024.10.09. 15:52

Sovák Réka folyamatosan próbál megújulni

Hét éve kezdte a fitneszt, s már hazai, illetve nemzetközi szinten is több sikert fel tud mutatni. Sovák Réka, a kaposvári Bakó-Sas Fitnesz SE tanítványa azonban itt nem állna meg, újabb érmekkel gyarapítaná kollekcióját.

Klein Péter Nándor

Hat évesen, 2017 novemberében vett részt első fitnesz edzésén Sovák Réka, akit hamar magába szippantott ez a sportág. 
– Sok olyan mozdulatsort tartalmaz, ami nekem nagyon tetszik, sőt versenyeken is részt vehetek és nem mellesleg a közösség is remek – mondta azzal kapcsolatban Sovák Réka, miért is szereti a fitneszt.  

Sovák Réka
Hét éve kezdte a fitneszt Sovák Réka Fotó: Bakó-Sas Fitnesz SE

Az ifjú kaposvári sportolót az edzői, Prukner-Sas Médea, Szabó Dóra, Rippert Vivien, Ihárosi Ninszi és Merkei Dóra mellett az motiválja, hogy a versenyeken minél jobb eredményt érjen el, illetve az, hogy folyamatosan új, minél extrább elemeket sajátítson el. 

Sovák Réka és edzője, Prukner-Sas Médea Fotó: Bakó-Sas Fitnesz SE

– Szeretnék minél több új elemek beépíteni a gyakorlataimba, illetve a régieket minél jobban tökéletesíteni – mondta a jövőbeli céljaival kapcsolatban Sovák Réka, aki hozzátette: két év múlva, a junior kategóriában szeretne tovább versenyezni és minél jobb eredményeket elérni. 

Fotó: Bakó-Sas Fitnesz SE

Sovák Réka fiatal kora ellenére már magyar bajnoknak vallhatja magát korosztályában, emellett pedig nemzetközi porond is letette a névjegyét, ugyanis a tavalyi világbajnokágon a tizedik, míg az idein a hatodik helyen végzett egyéniben, míg csapatban felállhatott a dobogóra. A fitnesz új kategóriájában, challenge-ben szintén érmet szerzett a legutóbbi, Szerbiában rendezett világbajnokságon, ahonnét egy bronz medállal térhetett haza. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában