Hírek

2004.12.06. 06:14

HÍRsáv

BAMA

Vezetőcsere várható az Exim Bank élén
Csillag István lehet januártól az Eximbank elnöke. Értesülések szerint e pénzintézet vezérigazgatói tisztét Bodnár Zoltán, a Nemzeti Autópálya Rt. jelenlegi elnök-vezérigazgatója tölti majd be. (hkj)

Eladják a személyi számítógépek üzletágát
Az IBM a merevlemezgyártás eladása után megválik személyiszámítógép-gyártó üzletágától is. A cég 1 és 2 milliárd dollár közötti összeget szeretne kapni érte. (hkj)

Olaszországba viszik a magyar ápolókat
Egy római központú munkaközvetítő cég már az iskolapadból kiválogatja a legjobb, külföldi munkavállalásra is hajlandó magyar ápolókat. Az olaszországi nővérhiány miatt komoly kereslet tapasztalható a kelet-közép-európai utánpótlás iránt. (hkj)

Súlyosbodó büntetés árösszehangolásért
Az Igazságügyi Minisztérium tervei szerint tavasszal foglalkozik majd a Btk. módosításával a versenytorzító magatartások elleni hatékonyabb fellépés érdekében. A közbeszerzési árösszehangolás akár öt év börtönnel is büntethető lesz. (hkj)

Hibás készülékek a német piacon
Minden harmincadik elektromos készülék eleve hibásan kerül a boltokba, derül ki a Welt am Sonntag című német lap felméréséből. Az újság munkatársai a karácsonyi roham alkalmából 800 szakboltot kerestek fel. (hkj)

Több pénz tájékoztatási eszközök fejlesztésére
A Munkaerő-piaci Alap 120 millió forinttal segíti a jövő év tavaszáig a 30 ágazati párbeszédbizottság magyarországi és EU-s feladatainak teljesítését, a bizottságok tájékoztatási rendszerének szoftverfejlesztését. (hkj)

Egy német internetes cég lett a leggyorsabb
Az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás versenyének 2004. évi eredményeit hirdették ki a Royal Academy of Artsban rendezett ünnepélyes díját- adón. Az idei győztes a német internetes lastminute.com vállalkozás lett. (hkj)
  
Januárban bővülhet az MNB tanácsa
Draskovics Tibor pénzügyminiszter szerint az Országgyűlés két héten belül újra megvitatja a köztársasági elnök által megfontolásra visszaadott jegybanktörvény- módosítást. Ezzel már januárban, az első  „kamatos” ülést megelőzően beülhet a monetáris tanácsba a négy új, a kormányfő által javasolt tag. (hkj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!