Hírek

2008.02.10. 13:47

Visszavonta pályázatát az Alfa Busz

Az Alfa Busz Kft. a politikai támadások miatt visszavonja a BKV Zrt. csuklósbusz tenderére benyújtott pályázatát - közölte a társaság az MTI-vel vasárnap. Közben a Heti Válasz az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordult.

BAMA

A vállalat „a céget ért méltatlan, minden szakmai alapot nélkülöző politikai támadások és rágalmak miatt” hozta meg döntését - olvasható a közleményben, amely azt is tartalmazza, hogy hétfőn írásban tájékoztatják a pályázat kiíróját. A Mogyorossy Tibor ügyvezető igazgató által jegyzett közleményben leszögezik: jogi lépéseket tesznek azon médiumok vagy bármely személy ellen, aki a cég nevét korrupcióval, korrupciógyanúval vagy más hasonló rágalommal illeti.

A BKV autóbuszparkja fiatalítására vásárolt volna nyolcvan darab 4-5 éves, környezetkímélő járművet. A beszerzési pályázat érdeklődői közül azonban csak a Volvóval szoros kapcsolatban álló székesfehérvári Alfa Busz Kft. tett ajánlatot. Az MTI szerdán adta hírül, hogy a Heti Válasz legújabb számában azt írta: a BKV vezérigazgatójának fia havi fizetést kap attól a cégtől, amely a Volvóval közösen, egyedüliként pályázott a közlekedési társaság használtbusz-tenderére. A BKV Zrt. sajtóosztálya ugyanakkor még szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a sajtóhíresztelésekkel ellentétben a BKV Zrt. vezérigazgatójának fia soha nem állt az Alfa Busz Kft. alkalmazásában. A BKV Zrt. a társaság vagy a társaság vezetőinek jó hírét veszélyeztető valamennyi kérdésben haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a Heti Válasszal szemben - zárult akkor a cég közleménye.

Demszky Gábor főpolgármester csütörtökön levélben kérte Hagyó Miklóst (MSZP), városüzemeltetési helyettesét, hogy haladéktalanul vizsgálja ki, milyen körülmények között zajlik a használt buszok beszerzése. „A fiam soha nem volt alkalmazottja az Alfa Busz Kft.-nek. Egy olyan cégnél dolgozott, amelyik alvállalkozója az Alfa Busznak” - jelentette ki a FigyelőNet-nek adott, pénteken megjelent interjúban a BKV vezérigazgatója, aki beszámolt arról is, hogy a  tenderbizottság harminc nappal elhalasztotta a buszbeszerzésről szóló döntést. A fiamnak soha nem volt köze döntéshozói pozíciókhoz, logisztikai munkatárs, „de úgy is mondhatnám, hogy raktáros” - közölte Antal, aki azt is elmondta: fia 2006 végétől 2007 végéig dolgozott az Alfa Busz alvállalkozójánál, s „ezalatt nem volt a BKV-nak jogi kapcsolata a céggel”.

Regőczy Miklós, a Budapesti Közlekedési Zrt. kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettese a TV2-nek pénteken adott interjúban azt mondta, hogy a „raktáros-logisztikai munkakörben” a cégnél dolgozó fiú fizetése „néhány százezres havi tétel volt”.

Közben az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordult a Heti Válasz című lap annak érdekében, hogy kiderüljön: „színlelt szerződés keretében foglalkoztatta-e” az Alfa Busz Kft. a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. vezérigazgatójának fiát. A Heti Válasz portálján megjelent legfrissebb cikk szerint ez az alvállalkozó cég Antal Zsolt családi vállalkozása. „Információink szerint egyszerűen arról volt szó, hogy Antal Zsolt saját családi cégén keresztül számlázott az Alfa Busznak - ezt a társaságot nevezi a BKV vezérigazgatója alvállalkozásnak” - írta a hetilap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!