Hírek

2008.04.08. 12:02

Dalnokverseny az energiafelhasználásról

Dalnokversenyre készülnek a Merlin Energia Évad alkalmából a Nemzeti Színházban. Ismert költők és zeneszerzők rögtönöznek megzenésített verseket az energiafelhasználás témájában.

R. V.

Szórakoztató kortárs dalnokverseny lesz a Nemzeti Színházban április 11-én pénteken este 7 órától. Az esemény a Merlin Energia Évad része, amelynek ötletgazdája Magács lászló, a Merlin Színház igazgatója. A szervezők és résztvevők arra a kérdésre keresik a választ: vajon mekkorát változik a világ a következő húsz-harminc évben? Hiszen az ember egyre több energiát fogyaszt, hiába használnak fel egyre kevesebbet az eszközei. A dalnokversenyen a költők energiafelhasználással kapcsolatos témákat kapnak, s ezek nyomán rögtönöznek verseket.

Míg ők külön helyiségbe vonulva írnak, a közönség tudományos előadást hall az energiafelhasználás káros hatásairól, az ember lehetőségeiről. Mókás jelenetekre is lehet számítani: Jordán Tamás és Csankó Zoltán például közéleti személyiségeknek kölcsönzik hangjukat, energiatakarékos üzeneteket közvetítve. Végül a szerzők felolvassák friss költeményeiket, amelyeket ismert zeneszerzők ott helyben megzenésítenek és elő is adnak.

A műsorvezető Jordán Tamás és Novák Péter, a költők Garaczi László, Havasi Attila, Kukorelly Endre, Tóth Krisztina, Spiró György, Varró Dániel. A zeneszerzők és a zenészek Darvas Ferenc, Gryllus Dániel, Gryllus Samu, Farkas Róbert. Az előadók Egyed László, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója, Ürge-Vortsatz Diana, aki a Közép-európai egyetem professzoraként tagja a Nobel-békedíjjal jutalmazott IPCC-nek, az ENSZ Kormányközi Klímaváltozási Testületének. Továbbá a Potentials Band, az IPCC kutatócsoport három tudósából álló zenekar és László János, a A Magyar Kerékpáros Klub elnöke.

R. V. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!