Egyperces

2016.11.08. 16:11

Alig látszik a szmogtól a Taj Mahal

Címkék#Hírkereső

A fotósok rémálma lehetett az elmúlt néhány nap.

BAMA

A világ hét csodája közül az egyik a gyönyörű Taj Mahal, amely az indiai Agrában várja a turisták millióit. Bárki, aki ott jár, valószínűleg mindenképpen megörökíti majd az épületet az utókor számára.

Az utóbbi napokban azonban nehéz dolga volt a látogatóknak: a mauzóleumra ugyanis olyan sűrű szmog szállt, hogy néhány képen egyáltalán nem is látszott rendesen az épület - csak a körvonalait lehetett kivenni.

@mariaelisalika által közzétett fénykép,

A szmogért természetesen ismét saját magunkat, vagyis jobban mondva az embereket okolhatjuk. Az elmúlt napokban ért véget ugyanis az egyik legjelentősebb ünnep, a díváli. Az indiaiak ilyenkor lámpást gyújtanak és kiteszik őket az ablakba, hogy Laksmi istennő könnyen odataláljon a házhoz és megáldja azt.

Mat Mason (@showstopper48) által közzétett fénykép,

A több millió lámpás ugyanakkor sűrű és veszélyes szmogot hozott az égre, ráadásul semmilyen jelét nem mutatja, hogy hamarosan feloszlana. A helyzet tényleg tragikus: Új-Delhiben 1800 iskolát zártak be és az építkezések is leálltak a helyzet miatt.

Srujan Bokka (@srujantg) által közzétett fénykép,

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!