Kék hírek, bulvár

2014.01.31. 15:06

Teljes útlezárás: mentik az árokba borult kamiont

A Homokszentgyörgyön árokba borult tartálykocsiból át kell szivattyúzni a szállított üzemanyagot egy másik teherautóba.

Sonline

Vége az útlezárásnak

Előbb, nem sokkal 18 óra után, félpályán, majd fél hét után mindkét sávon megindult a forgalom.



Mint ahogy arról már délelőtt beszámoltunk, árokba borult egy üzemanyagot szállító tartálykocsi Homokszentgyörgyön.
– A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai délután három órától végzik a teherautó műszaki mentését – tájékoztatott Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – A munkálatok alatt teljes útlezárás lesz érvényben az érintett útszakaszon, a rendőrök – mindkét irányban – elterelik a forgalmat.
Méhes Dóra hozzátette: a településen is gondot okoz a baleset. Ugyanis a homokszentgyörgyi mellékutak, általában földutak, így azokra nem lehet terelni a forgalmat, s nem mellékesen zsáktelepülésekre vezetnek.



– A mentési munkálatok során világossá vált, hogy a tartályban lévő üzemanyagot át kell szivattyúzni egy másik tartálykocsiba, a műveletet a tervek szerint 15 órától kezdik meg a helyszínen dolgozók – mondta Bázelné Mihályka Szabina katasztrófavédelmi szóvivő. – Az átfejtés idejére teljes szélességében lezárják a települést átszelő 6623-as utat, ez több óra hosszáig is eltarthat. Ezért javasoljuk, hogy a Kaposvárról Barcs irányába közlekedők Kadarkútnál a 68-as úton Lábod felé kerülhetnek, vagy a ladi elágazónál Szigetvár irányába haladhatnak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!