Közélet

2010.12.07. 11:21

Csak most jön a tél, mínusz 15 fok egyik napról a másikra

A Mikulás enyhe időjárást hozott magával, de hétvégén már sarkvidéki hideggel, hófúvásokkal kell számolnunk.

Sonline

Enyhe időjárást hozott magával a Mikulás, 10°C körüli hőmérsékletet lehetett mérni hazánk nagy részén. A felmelegedés folytatódik kedden-szerdán is, délnyugaton helyenként 15°C-nál is magasabbra kúszhat fel a hőmérő higanyszála. Viszont az enyhe időjárás csapadékot is hoz magával, kiadós esőzésekre számíthatunk, mely tovább rontja a jelenleg is aggasztó árvíz- és belvízhelyzetet.

Csütörtökön azonban visszatér a téli idő, egy markáns hidegfront érkezik majd, mely erős, északnyugati széllel hűti le a levegőt. Pár óra alatt akár 15 °C-ot is eshet a hőmérséklet. A csapadék folyamatosan átvált ónos esőbe, havas esőbe, majd havazásba. Sokfelé hófúvások is nehezíthetik a közlekedést, ezért kérjük, vezessenek nagyon óvatosan.



Péntektől havazásra már nem kell számítani, viszont sarkvidéki hidegre kell felkészülnünk. Országszerte fagypont alá esik a hőmérséklet, hajnalonként pedig erősen fagyni fog. A hideg érzetünket csak tovább fogja fokozni a viharos szél, mely főként a Dunántúlra lesz jellemző. Készüljünk időben a fagyos időjárásra!

Hétvégétől kezdve viszont még nagy a bizonytalanság időjárásunkban, egy mediterrán ciklon hatására enyhülhet némiképp az idő délnyugaton, de erős lehűlés továbbra is tartani fogja magát az ország nagy részén - tudtuk meg az időkép.hu-ról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!