Közélet

2015.11.06. 05:11

Három milliárd, 3 és fél év – célegyenesben a siófoki kórházfejlesztés

Címkék#siófok

Tovaillant október vége is, de még mindig nincs kész a siófoki kórház új szárnya. Most már sürget az idő, hiszen év végéig minden olyan beruházást le kell zárni, mely még az előző uniós támogatási ciklus pénzéből épült.

Fónai Imre

 A hárommilliárd forintos siófoki kórházfejlesztés három és fél éves történetének utolsó fejezetéről Inczeffy István főigazgató azt mondta lapunknak: még idén lezárul a projekt, de az új sürgősségi szárny építéséhez kapcsolódó gép-műszer-, bútor és informatikai közbeszerzés végét meg kellett várni, a szerződéseket meg kellett kötni és csak ezek után kezdhettek a belső átalakítási munkákhoz.



– Jelenleg az Intenzív Osztály, a Radiológia  átépítése, felújítása zajlik; bizonyos részlegek és osztályok átmeneti helyen működnek –  mondta Inczeffy István főigazgató Inczeffy István. – Végre valóban a célegyenesbe értünk, idén befejezzük az építkezést, a hivatalos átadás időpontját a használatba vételi engedély és a szükséges beüzemelések pontos dátuma befolyásolja.

„Aki tudja, hogy milyen lassan zajlik le egy közbeszerzési eljárás, az tudja annak a titkát is, hogy miért nem fejeződött még be a hárommilliárd forintos beruházás” – ezt még a nyáron, a napelemes beruházás avatóján mondta lapunknak a siófoki kórház főigazgatója, hozzátéve: reméli, hogy október vége táján megtarthatják az avatót. A jelek szerint tehát még annál is lassabbak ezek a folyamatok... Az egyébként, hogy a siófoki gyógyító intézmény lassan kicsúszik a határidőből, annak a következménye, hogy – amint arról sokszor írtunk – a kivitelező 2013. februárjában levonult a sürgősségi részleg építéséről és a beruházás csak tavaly júliusban, másfél éves leállást követően  folytatódott. Az új épület már hónapok óta kész, azóta húzódnak a főigazgató által sorolt belső munkák és beszerzések.    

Három és fél év dióhéjban

2012. tavaszán történt az első kapavágás, majd augusztusban időlegesen, 2013 februárjában pedig véglegesen leállt az építkezés. Hosszas statikai vizsgálatokat követően 2014. júliusában vonultak fel újra az építők, ezt megelőzően, az országgyűlési választások kampányában került napvilágra egy olyan hangfelvétel, melyen fideszesek arról beszélnek: akár Fidesz-közeli vállalkozásoknak is érdekében állhatott a beruházás késleltetése.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!