Távfűtés

2024.09.17. 06:54

Fűtés felcsavarva: a hidegfront miatt fűtenek már a kaposvári ovikban is

Bekapcsolták a távfűtést néhány kaposvári bölcsődében és óvodában hétfőn.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

A Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint a Békevár és a Búzavirág Tagóvoda, valamint a Tátika, a Tulipános és a Búzavirág bölcsőde jelezte, hogy hűvös van az intézményben, ezért szeretnék kérni, hogy indítsák el a fűtést.

Tavali Gabriella, a Petőfi Sándor Központi Óvoda vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a Búzavirág Tagóvodában azért is kérték a távfűtést, mert a gyerekek sokat játszanak a földön és több mozgásos feladatot is végeznek, ezért nem szeretnék, ha felfáznának. A másik ok, amiért meleget szerettek volna az intézménybe, a délutáni alvás. 

– Az épület sajátossága miatt csővázas ágyakat használunk, amin csak egy vászon van, és az nem tartja annyira a hőt, mint a műanyag ágyakon a vastag szivacs – mondta Tavali Gabriella. Hozzátette: a Petőfi-óvodában parketta burkolat van, a fektetőkön vastag a szivacs, ezért kevésbé kell tartani attól, hogy a gyerekek felfáznak.

Vidéken is felcsavarták a fűtést

A vidéki intézmények közül is többen felcsavarták a fűtést már. Dobosné Kolarics Mária, a nagyberki Manó Tanoda Óvoda intézményvezetője megkeresésünkre elmondta, már vasárnap bekapcsolták a gázfűtést, hogy hétfő reggelre kellemesebb legyen a hőmérséklet az épületben. A puffertartálynak köszönhetően a hosszú épületben mindenhol egyformán meleg volt.

A kaposvári távhőszolgáltatótól azt is megtudtuk, hogy a társasházak közül még senki nem kérte, hogy kapcsolják be a távfűtést. A következő napokban kisebb felmelegedés kezdődik, hétvégére visszatér a 25 fok. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában