Közélet

2012.09.03. 18:34

Két évet vártak új rendelőjükre a barcsiak

Címkék#barcs

Hétfőtől a új épletben fogadja barcsi és környékbeli betegeit a Barcsi Járóbetegellátó Központ. A 600 millió forintos beruházás új eszközöket és kibővült óraszámot és új tevékenységeket is jelent.

Jeki Gabriella

Az elavult, ötven éves épület helyett szeptembertől új helyen, a Szabadidő Központban fogadja pácienseit a barcsi betegellátó centrum. Közel két évet kellett várni a változásra. A több mint 1800 négyzetméter alapterületű új épületben az eddig megszokott egészségügyi feladatok mellett új elemként hamarosan, körülbelül egy hónap múlva bővül az egynapos sebészettel, otthonápolási szolgálattal.



Az épület akadálymentesített, lift is segíti a mozgássérültek közlekedését. - Reggel hét órakor már az új helyen nyitottunk, de a régi óraszámmal indultunk, jobb körülmények között – mondta Kisimre László főorvos-igazgató. – A változást az októberi OEP szerződés megkötése jelenti majd, amely 85 óraszám emelkedést fog jelenteni.

Az épületet kialakításában a kivitelező kiemelt figyelmet fordított az energiahatékony és környezetkímélő megoldásokra. Így a rendelőintézet hosszú távon költségmegtakarítást is jelenthet a fenntartó önkormányzat számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!