Árvíz: Kaposváron 60 tagú Tábor Ellátó Csoport alakult meg

A Lahner György 2. ellátóezred kaposvári laktanyájában is felkészültek arra, hogy az árvízi védekezésben a honvédség hivatásos és szerződéses katonáival együttműködve megvédjék a veszélyeztetett területeket.

Harsányi Miklós

Fotó: MH LGY2.

Furman András kommunikációs megbízott csütörtökön a Sonline.hu-val közölte: a laktanyában megalakított operatív csoport a nap 24 órájában követi a védekezés folyamatát, s koordinálja  az ott felállított árvízvédelmi munkacsoportok megalakítását és felkészülését.

Fotó: MH LGY2.

Az ezred katonái a vízügyi szakemberekkel szorosan együttműködve készen állnak a veszélyeztetett területek védelmére. A feladatra mintegy 40 személyt jelöltek ki, amit szükség esetén ugyanennyivel megerősíthetnek. Furman András kitért arra is, hogy az árvízvédelmi munkában résztvevő hivatásos és szerződéses állomány ellátására egy közel 60 tagú táborellátó csoportot alakítottak meg, ami akár 500 ember ellátására képes. - A csoport feladata többek közt a katonák étkeztetése és szállítása, a gépjárművek javítása és nem utolsó sorban az egészségügyi ellátása - közölte. 

Fotó: MH LGY2.

 

Fotó: MH LGY2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában