Közélet

2013.03.15. 17:04

Somogyiak kitüntetései a nemzeti ünnepen

Az egyik legmagasabb rangú állami kitüntetést vehette át Balázs Árpád, Siófok polgármestere a nemzeti ünnep alkalmából. A siófoki városvezetőnek Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta. A kitüntetést Pintér Sándor adta át.

Munkatársainktól

A belügyminisztertől vette át a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatát eredményes közszolgálati tevékenysége elismeréséül Bendli Attila József, Kaposvár polgármesteri hivatalának törvényességi referense.

Nemzeti ünnepünk alkalmából Hende Csaba honvédelmi miniszter kiemelkedő munkája elismeréseként a Honvédelemért kitüntető cím II. osztálya kitüntetést adományozta Mohai Györgynének, a kaposvári Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja vezetőségi tagjának. A Szolgálati Érdemjel Ezüst-fokozatát kapta Ács János őrnagy, MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred személyügyi főnöke.
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter elismerő oklevelet adományozott Sebők Ákosnak, a Somogy Megyei Kormányhivatal informatikai főosztálya vezetőjének.



Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Konkoly Thege Sándor-díjat adományozott Sütő Zoltán egyetemi docensnek, a Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar tanszékvezetőjének, a hazai baromfifajták állami fajtaelismerése és minősítése érdekében végzett három és fél évtizedes oktatói, kutatói munkájáért. Ujhelyi Imre-díjat adományozott Stefler József egyetemi tanárnak, a Kaposvári Egyetem Állatorvostudományi Kara munkatársának, az eltérő ökológiai adottságú gyepterületeken megvalósítható húsmarha- és húslótenyésztési eljárások és módszerek kifejlesztéséért, hazai és nemzetközi tudományos-közéleti tevékenységéért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!