Közélet

2013.03.07. 18:53

Szócska Miklós viziten a marcali kórházban

Kórház van, az ellátások egyértelműek, elegendő és releváns finanszírozás érkezik a feladatok működtetésére. Ezt Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár mondta azon a marcalit sajtótájékoztatón, amit Moizs Mariannával, a Kaposi Mór kórház főigazgatójával, Ács Zoltán főorvossal, a marcali tagkórház szakmai vezetőjével és Móring József Attila országgyűlési képviselővel együtt tartott

Vigmond Erika

. Az államtitkár arról beszélt: nem Marcali az egyetlen, ahol az integráció orvosolandó kérdéseket vetett fel. Üzemeltetés szempontjából a finanszírozás kérdésköre merült fel hangsúlyosan Marcali esetében, valamint a minimum feltételek és a gyermekellátás problematikája, amit a sürgősségi ellátás keretében kezelnek majd.

Az integráció megoldást jelentett abban, hogy például egy marcali méretű hely nem feltétlenül talál megfelelő orvost minden feladatra, viszont együttműködve a megyei intézménnyel, gond nélkül tudja az ellátást biztosítani. – Új működési elvek lépnek életbe, melyekkel az új vezetés a fenntarthatóságot növelni tudja – folytatta Szócska Miklós. –Ahhoz, hogy a marcali tagkórház a legjobban tudja ellátni a feladatait, a közeljövőben egy fejlesztési program is érkezik ide. Móring József Attila országgyűlési képviselő kérdésünkre elmondta: a marcali kórház a régi finanszírozással, a korábbi struktúrával akkor is megoldandó és akut problémát jelentett volna, ha nincs az integráció.



– Meggyőződésem, ha nem ezt az irányt veszi a kórház, akkor most "volt" marcali kórházról beszélnénk – tette hozzá  – Nem csak azért lesz járóbeteg ellátás fejlesztés, sürgősségi centrum kialakítás Marcaliban, mert fontos, hogy az itteni emberek ne érezzék vesztesnek magukat, hanem azért, mert az ésszerűség is ezt diktálja. Hiszen 60 ezer ember elsődleges ellátását itt kell megoldani. A Kaposi Mór Oktató Kórház, a marcali kórház vezetői  és Marcali város is azon dolgozik, hogy ezt az ellátást megnyugtatóan biztosítsák.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!