Voks 24

2024.04.19. 09:03

Menczer Tamás: az európai parlamenti választás tétje az, hogy háború lesz vagy béke (videó)

Létfontosságúnak nevezte a június 9-i európai parlamenti választást Menczer Tamás, mivel a tétje az, hogy háború lesz vagy béke. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című, majd az M1 aktuális csatorna műsorában beszélt erről pénteken.

MW

Menczer Tamás az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. október 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Menczer Tamás értékelése szerint sok fontos választás van már mögöttünk, de ilyen létfontosságú még nem volt. Ukrajnában két éve dúl a háború, az egész világon háborús készülődést lehet látni, a harmadik világháború, a NATO és Oroszország konfliktusának kockázata soha nem volt akkora, mint napjainkban.   

Ezért a június 9-i választás egyszerűen megfogalmazható tétje: „háború vagy béke” 

– jelentette ki.   

Elmondta, a Fidesz választási manifesztumában, amelyet ma délután mutat be Orbán Viktor miniszterelnök, benne van minden a választás tétjéről és a párt álláspontjáról. A dokumentum világosan és röviden úgy foglalható össze: „Mi nemet mondunk a háborúra, nemet mondunk a bevándorlásra és nemet mondunk az LMBTQ-propagandára is” – fogalmazott a kormánypártok kommunikációs igazgatója.   

Menczer Tamás hangsúlyozta: Magyarország békéjének és biztonságának megőrzése nem lezárt folyamat, hanem folyamatos küzdelem. A magyar miniszterelnöknek, a kormány tagjainak és az európai parlamenti képviselőknek alkalomról alkalomra, tárgyalásról tárgyalásra meg kell őrizniük Magyarország békéjét és biztonságát és a békepárti pozíciójukat.   

Ez egy folyamatos küzdelem, amely csak a magyar emberek támogatásával lehetséges, hiszen óriási és folyamatosan nő a háborúpártiak nyomása – mondta.   

A politikus a súlyosodó nyomás jeleként értékelte a héten Brüsszelben tartott konzervatív konferencia bezárását. Felidézte: a brüsszeli főpolgármester és a kerületi polgármesterek akadályozták, a szélsőséges, baloldali Antifa mozgalom fenyegette, és a politikai nyomásgyakorlás, valamint a fenyegetés hatására az első két helyszín lemondta a konferenciát, majd a harmadik helyszínen elkezdték, de az odaérkező rendőrök nem biztosították és megvédték a konferencia résztvevőit, hanem hazaküldték őket. Mindez azért történet, mert a békepártiaknak, köztük a magyar miniszterelnöknek már azt sem akarják megengedni, hogy megszólaljanak – értékelt Menczer Tamás.   

A kommunikációs igazgató meggyőződése szerint akik háborúpártiak, politikai és/vagy gazdasági érdekek miatt azok. A háborúban azonban csak vesztesek vannak, tehát ez teljesen szembemegy a magyar és az európai érdekkel. „A mi érdekünk a béke, az azonnali, feltétel nélküli tűzszünet és a béketárgyalás. Ezért kell minél több olyan embert küldeni Brüsszelbe, aki valóban az európai és a magyar érdeket képviseli” – tette hozzá Menczer Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában