Bűncselekmény

12 órája

Lopás miatt a legfőbb ügyész indítványozta Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt – tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője érkezik a párt sajtótájékoztatójára Strasbourgban a júniusi választások eredményeképpen létrejövő Európai Parlament (EP) alakuló ülésének napján, 2024. július 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Közölték: a lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyó nyomozás eredményeként 

Polt Péter indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A rendelkezésre álló adatok szerint Magyar Péter június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele. A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követte. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra, és a telefont szándékosan a Dunába ejtette.

Ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas 

– áll a közleményben.

A 100 ezer forintot meghaladó értékű telefon – rendőri intézkedés után – működőképesen került vissza a sértetthez.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta. A büntetőeljárás európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására, s így a tényállás részleteinek további tisztázására a mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség – írta a Legfőbb Ügyészség.

Hűtlen kezelés miatt is nyomozás indulhat

A rendőrséghez került az a feljelentés, amit a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ egyik botrányos szerződése miatt tett a Magyar Nemzet cikke nyomán Tényi István. Ahogy arról a lap beszámolt, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett közzé bejegyzést a közösségi médiában, amelyben azt állította: a Diákhitel Központ vezetőjeként Magyar felesleges, ráadásul túlárazott szerződéseket írt alá.

Magyar Péter Oroszlányban (16)
Magyar Péter, a TISZA párt elnöke
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 óra

A Magyar Nemzet kiderítette, hogy melyik a példaként említett cég: a Magyar vezette Diákhitel Központ 2021. december elsején kötött szerződést egy bizonyos Troia Media Kft.-vel, 13,34 millió forintért.

A társaság tulajdonosa Trentin Balázs Lajos, aki jelenleg a Tisza Párt egyik szervezője, méghozzá kulcsszerepet tölt be.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában