Antifa-támadások a fővárosban

2 órája

Budapesti embervadászat: vádat emeltek egy újabb szélsőbaloldali aktivista ellen

Vádat emeltek kedden a német ügyészek egy német baloldali aktivista ellen, akit azzal vádolnak, hogy részt vett jobboldaliak elleni támadásokban tavaly februárban Budapesten.

MW

Térfigyelőkamera felvétele az egyik támadás helyszínéről

Forrás: Magyar Nemzet

A német adatvédelmi szabályok miatt csak Hanna S. néven azonosított nőt májusban vette őrizetbe a rendőrség.

A nő feltételezhetően egy olyan csoporthoz tartozott, amely erőszakos támadásokat tervezett a Budapesten összegyűlt jobboldaliak ellen.

A müncheni ügyészek kedden bűnszervezetben való tagsággal, gyilkossági kísérlettel és testi sértéssel vádolták meg.

A támadások a Budapest második világháborús ostromakor, 1945. február 11-én lezajlott kitörésre emlékező, „Becsület Napján” történtek, amelyre szerte Európából érkeznek szélsőjobboldaliak, hogy megemlékezzenek a német nácik és a velük szövetséges magyar katonák azon kísérletéről, hogy kitörjenek a Budapestet bekerítő szovjet Vörös Hadsereg ostromgyűrűjéből.

Szélsőséges, erőszakos csoport támadt felfegyverezve

Az ügyészek azt állítják, hogy Hanna S. csoportja más tagjaival együtt titokban követte áldozatait Budapesten, majd hirtelen gumibotokkal támadtak rájuk. Az első támadás során egy férfit a földre löktek és megvertek, aki súlyos fejsérüléseket szenvedett.

 A második esetnél a támadók feltehetően kalapácsot és paprikasprayt is használtak.

A két áldozat az ügyészek szerint zúzódásokat és horzsolásokat szenvedett.

Az ügyészek azt állítják, hogy a csoport, amelyhez Hanna S. csatlakozott, szélsőséges, erőszakos csoport, amelyet a militáns baloldali ideológia alakít, és elutasítja Németország demokratikus alkotmányos rendjét.

A hatóságok legalább öt ember elleni támadást tulajdonítottak a csoportnak. A támadók feltételezhetően azt hitték, hogy az áldozataik mind a jobboldali szélsőséges körhöz tartoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában