EP-képviselő

2 órája

Ötmilliót kereshetett Magyar Péter munka nélkül

A jegyzőkönyvek szerint egyetlen ülésen sem bukkant fel a baloldali politikus.

MW

Magyar Péter

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„A magyar EP-képviselők, a Tisza Párt képviselői dolgozni fognak, ellentétben az eddigi gyakorlattal.” – mondta Magyar Péter június 18-án - írta a Magyar Nemzet.

 Szintén ugyanezen a napon kijelentette: „Mi mindig értetek fogunk dolgozni a nap 24 órájában és a hét 7 napján. (…) Nem mindegy, hogy az ember a nap 24 óráját munkával tölti, vagy egyébként teniszezik kint Brüsszelben, vagy egyébként klubokba meg bárokba jár. Erre is tudok példát mondani. Én nem így fogom múlatni az időt”. 

A dátum azért is fontos, mert mindössze három nappal ezt követően történt a politikus Ötkertes botránya, amelynek kapcsán máig nem tette egyértelművé, hogy valójában mit is követett ott el. Egyébiránt Magyar Péter már az EP-listavezetők köztelevízióban rendezett vitáján is képmutatóan azt állította, hogy 

„a Tisza Párt képviselői bizonyosan be fognak járni a munkahelyükre, és önöket fogják képviselni”.

Ehhez képest ma már tudható, hogy rögtön az első teljes, brüsszeli és strasbourgi ülésekkel teletűzdelt hónapban távol maradt a munkahelyétől a pártelnök. Szeptemberben Magyar Péter a nyilvános jegyzőkönyvek tanúsága szerint egyáltalán nem járt az Európai Parlament ülésein. 

Az európai parlamenti képviselők alapfizetése havi nettó 7 854 euró, amelyet havi 4 950 euró költségtérítés egészít ki. A Magyar által egy ismerősének írt kommentben „a legnagyobb kamuállás a világon” megfogalmazással leírt képviselőség kapcsán a pártelnök a szeptemberi távollétével együtt is 12 804 euró fizetést kap, azaz több, mint 5,1 millió forintot vehet fel.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában