Közélet

2014.04.22. 17:45

Vállalkozók a kínai küldöttség fogadásán

Többek között a Szabó Fogaskerék Kft., a Lakics Kft. és a KVGY Kft. ügyvezetése képviseltette magát a gazdasági kapcsolatok szélesítésére hivatott találkozón.

B. T.

Gansu-tartomány küldöttsége látogatott kedden a vármegyeházára. A kínai testvérmegye delegációját a megyei közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila fogadta vállalkozók társaságában. A gazdasági szereplőkkel erősített júliusi somogyi viszontlátogatást készítették elő egyebek között: Gansu standot biztosít a cégeknek. Többek között a Szabó Fogaskerék Kft., a Lakics Kft. és a KVGY Kft. ügyvezetése képviseltette magát a gazdasági kapcsolatok szélesítésére hivatott találkozón.



Somogy egyik legrégebbi partnerségét 1997-ben alapozta meg a kínai tartománnyal, amely 25 millió lakosával és öt magyarországi területével jóval nagyobb Somogynál. De nem ez, hanem a távolság okoz nyilvánvaló nehézséget a kapcsolatépítésben. Tizenöt éve kezdődtek az üzletember-találkozók, tárgyalások folytak az igali termálfürdő megvételéről csakúgy, mint különböző gyártási technológiák exportjáról, Lanzhou-ban 2010-ben Magyar-Kínai Kereskedelmi Központot avattak, ahol kedvezményes bérleti jogot kínáltak magyar vállalkozóknak. A törekvések ellenére ez idáig nem sikerült eredményeket elérni gazdasági vonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!