Közélet

2015.01.27. 19:13

Bemutatkozott a Somogyi Hírlap a Rotary Clubban

Régen a hírek gyűjtése volt a feladatunk, most az, hogy az emberekre zúduló információkat értelmezzük, a hátterüket megmutassuk.

K. G.

A kaposvári Rotary Club valamennyi tagja olvassa a Somogyi Hírlapot, derült ki abból a kézfeltartással lebonyolított rögtönzött közvélemény-kutatásból, amit Ficsór János főszerkesztő-kiadóvezető tartott a rangos jótékonysági szervezet keddi ülésén, melyen bemutatkozott lapunk is. Ficsór János nem kendőzte el a valóságot: a lapkiadás egy kőkemény üzlet, mondta, az eredményt pedig profitban mérik. Minden somogyi háztartás és vállalkozás a potenciális partnerünk, függetlenül a világnézetüktől. Szolgáltatni és szórakoztatni kell, ugyanakkor megtartani a közszolgálati jelleget. Független közéleti napilap szeretnénk maradni. A politikának nem volna szabad rátelepednie a mindennapokra, de ha ezt akarja tenni, számot is kell adnia a sajtónak. Minél több somogyi tartalmat kérnek olvasóink, de a gazdaságosság is egyre fontosabb szemponttá válik.
[caption id="" align="aligncenter" width="430"] A klub fő célja a művészetek és a diákok támogatása
[/caption]
Régen a hírek gyűjtése volt a feladatunk, most az, hogy az emberekre zúduló információkat értelmezzük, a hátterüket megmutassuk, mondta Czene Attila felelősszerkesztő. A jobboldaltól balra, a baloldalról jobbra elhelyezkedő média kényes helyzetben van: a kormánypárttól kérdezni kell, az ellenzék elvártásait pedig tudni kell kezelni. A helyi hírekre helyezzük a hangsúlyt, és ha az emberek továbbra is tőlünk tudják meg a leggyorsabban, mi történik a szomszédban, sokáig életképes marad a nyomtatott megyei média. Ezen kívül egyre inkább azt tartjuk fontosnak, hogy kézzelfogható módon segítsük az olvasóinkat.



Kaposváron a Rotary Klub huszonkét klubtagja és kilenc tiszteletbeli tagja végez karitatív tevékenységet. A Kopa János orvosprofesszor vezette klub fő célja a művészetek és a diákok támogatása. A keddi ülésükön külföldre tartó, középiskolás kaposmérői és kaposszerdahelyi cserediákok támogatásáról is döntöttek, valamint arról, hogy anyagilag segítik Rigó Erik tatabányai magánnyomozót, aki egy pincében bukkant rá Görgényi István 1973-ban elhunyt festő mintegy 600 képből álló hagyatékára, amelyet a saját pénzén restaurált. A képeket Kaposváron is bemutatják majd a Rotary jóvoltából. Görgényi, aki egyébként Rudnay Gyula tanítványa volt, titkos képein örökítette meg az 1956-os eseményeket a forradalom kitörésétől a bírósági megtorlásig.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!