Kultúra

2017.06.27. 16:21

Szabadba csábít a könyvtár – szellemi felfrissülés a kánikulában

A Lapozgatóba bárki betérhet, aki megpihenne és közben még olvasna is. A könyvtár előtti fák és a felállított sátor árnyékában minden korosztály számára kínálnak olvasnivalót.

Koszorus Rita

Végy egy sátrat, néhány leselejtezett asztalt és széket, képregényeket, könyveket, folyóiratokat és persze Kaposvár lelkes könyvtárosait, s máris kész a szabadtéri könyvtár. A hőségben árnyas olvasóhellyel várja és a szabadba csábítja a könyvmolyokat a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár. Az olvasás és könyvtárhasználat népszerűsítése érdekében szabadtéri bibliotékát hozott létre az intézmény.



A Lapozgatóba bárki betérhet, aki megpihenne és közben még olvasna is. A könyvtár előtti fák és a felállított sátor árnyékában minden korosztály számára kínálnak olvasnivalót. A szellemi táplálék mellett a könyvtár munkatársai arról is gondoskodnak, hogy testi felfrissülésben is legyen részük a látogatóknak: mindig hűs vízzel teli kancsó várja az olvasókat.
A szervezők ügyeltek, hogy a sátorba betérhessenek a kutyatulajdonosok is: kihelyezett itatóval, nylonzacskóval és szemetessel kutyabarát pihenőhellyé tették a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár Lapozgatóját.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!