Habár egyes sonkaféleségek ára egyetlen év alatt csaknem 25–35 százalékkal megdrágult, a somogyi vásárlók nagy része nem enged a jellegzetes ízhagyományból; a hét közepére időzítették a húsvét előtti sonkabeszerző körutat.
Bár a koronavírus-járvány alaposan átprogramozta a húsvéti készülődést, a megye üzleteiben kedd óta érezhetően több sonkát, füstölt tarját, csülköt adtak el.
A településrészen gasztronómiai különlegességnek számító étellel rukkolt elő a kaposszentjakabi művelődési ház a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében.
Csülökből készített ételek főzőversenyének jegyében tartották meg ez évben Bakházán a falunapot – mondta Nagy Tibor polgármester. A csapatokat és az érdeklődőket köszöntötte Szászfalvi László a térség országgyűlési képviselője és Bíró Norbert a megyei köz