Krimi

7 órája

Tucatnyi sírt rongált meg egy őrjöngő ámokfutó, elképesztő kárt okozott

Ordibálva döntögette le sorra a síremlékeket Nagykónyiban egy 29 éves férfi. A végeredményen még a sokat látott rendőrök is megdöbbentek.

MW

Tizenkét síron töltötte ki a dühét a rongáló

Forrás: Police.hu

Vádemelést javasoltak a tamási rendőrök egy férfi ellen, aki Nagykónyiban tizenhárom sírt vert szét dühében egy temetőben.  Még február 25-én történt, hogy késő este többen is segítséget kértek a településről, mert egy férfi randalírozott a temetőben. 

Arról számoltak be, hogy valaki ordibál, és a hangokból ítélve sírköveket döntöget, valamint, hogy egy dühöngő ember megrongálta az egyik ház kerítését.

Döbbenetes kép fogadta a kiérkező rendőröket
Forrás:  Police.hu

A temetőhöz kiérkező rendőrök megdöbbenve tapasztalták, hogy valaki tucatnyi síremléket rongált meg. Az ismeretlen a temetőben a műanyag szemetest is megpróbálta felborítani, de nem járt sikerrel. Feltételezték, hogy az utcában levő téglakerítést is ugyanaz rongálta meg, aki a temetőben rendezett ámokfutást

– írták a közleményben.

A rendőrök néhány órán belül azonosítottak egy 29 éves helyi lakost, akit előállítottak és elszámoltattak. A férfi ekkor a kerítés ledöntését elismerte, de hogy a temetőben ő rongált volna, azt tagadta.

A keletkezett kár több mint 3 millió forint
Forrás:  Police.hu

A tamási nyomozók megállapították, hogy az ámokfutó 12 síremlékben okozott kárt, valamint ledöntötte egy téglakerítés egyik elemét, amivel közel 3,3 millió forint kárt okozott.

A rongálások miatt ismét kihallgattákaz azóta már Ozorán élő férfit, aki most teljes körű beismerő vallomást tett. A vizsgálat a napokban befejeződött, a tamási rendőrök pedig vádemelést javasoltak az ámokfutó férfi ellen, akinek 13 rendbeli rongálás miatt kell felelnie – írja a rendőrség közleménye alapján a Magyar Nemzet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!