Gyilkosság

7 órája

„A párom megverte az apukámat, aki belehalt...” Brutális gyilkosság történt Kapolyon

Családi veszekedést követően kapolyi otthonában bántalmaztak egy idős férfit, aki nem élte túl az ütlegeket. Az áldozatot mindenki ismerte és kedvelte a faluban, ezért az ott élőket feldúlta a tragédia, a legtöbben most is a történtek hatása alatt vannak. A Somogyi Hírlapnak azt mondta az áldozat lánya: sajnálja, hogy nem tudta megfékezni a dühöngő férjét.

Kovács Gábor László

A Tab felé tartó országút melletti buszmegállóban várakozott egy idős hölgy, kis sállal a nyakában. Jól ismerte az elhunyt férfit egészen a gyermekkora óta. 

– Együtt játszottunk valamikor, együtt nőttünk fel , mert csak három évvel volt fiatalabb nálam – emlékezett az elhunytra Papp Zsuzsanna. – A múlt héten csütörtök reggel együtt jöttünk haza a busszal Tabról. Nem jutok szóhoz a rémülettől, hogy ez történt... A fiatalokról nem tudtam ilyet elképzelni. Csak a két tízéves iker gyereket sajnálom, az unokáit.   

– Nagyon megrázta ez az ügy a falut, mert ez brutális munka volt – rázta a fejét egy másik idős hölgy, aki fekete kötött mellényben tett-vett az udvarán. – Semmi rosszat nem tudok elmondani a családról. Nem tudni, hogy miért bántották, ez családi ügy volt.  

– Nagyon rendes ember volt a Csabi – említette meg Juhász Gyula, aki a faluközpontban kerékpározott. – Ismertem, együtt dolgoztunk, jó kolléga volt. Az élete utolsó tíz évében sofőr volt, gabonaszállító teherautókat vezetett.      

 

Nagy családi ház, rendezett környezet, gondosan művelt kert, meglepően jól szituált körülmények – ezt találtuk, amikor a hír hallatán felkerestük az érintett családot. Egy vékony, középkorú nő fogadott bennünket, aki azonnal be is invitált, és bemutatkozott.     

– A párom megverte az apukámat, aki belehalt – mondta el röviden, keserűen a történteket E. Andrea. – Nem tudom, hogy mi volt az oka, már régen feszült benne az indulat. Sok volt a veszekedés. Az én szerepem nem volt semmi, csak nem tudtam megfékezni a dühöngő páromat... Most éppen költözködöm, a rokonainkhoz megyünk Tabra. 

Megkerestük a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) kommunikációs szolgálatát, tőlük azt a választ kaptuk, hogy az esettel kapcsolatban a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága büntetőeljárást folytat, mely jelenleg is folyamatban van, ezért bővebb információval nem szolgálhatnak.

 

 A nagymama korábban elköltözött

 

A veszekedések rendszeresek voltak, írta meg az értesüléseit szerkesztőségünknek egy kapolyi olvasónk az ügyről. A nagymama már jó ideje elköltözött testvéréhez, mert nem tudta kezelni a rendszeresen előforduló vitákat, konfliktusokat, állította. Aznap nem egyértelmű, hogy saját lábán vagy segítséggel, de a megvert nagyapa a kapun kívülre került, ahol aztán lefeküdt. Egy arra járó rendőr látta meg, és hívott segítséget. Sajnos már nem lehetett megmenteni az áldozat életét. A férjet letartóztatták halált okozó testi sértés gyanújával. A falubeliek elmondása alapján a történtekben nagy szerepet játszott az alkohol. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában