Negyvenezernél több kép

2 órája

Lezárult a Magyarország 365 fotópályázat

Lezárult az idei Magyarország 365 fotópályázat, amelyre idén több mint negyvenezer képet küldtek be a pályázók.

MW

A Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből nyílt ingyenes fotókiállítás a Városligetben 2024. szeptember 19-én

Fotó: Kocsis Zoltán

A szakmai zsűri megkezdte a fotók értékelést, amely alapján hat kategóriában osztanak ki értékes jutalmakat, valamint a zsűri egy különdíjat is átad. 

Az eredményhirdetést várhatóan decemberben tartják

 – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A Magyarország 365 fotópályázatot hatodik alkalommal hirdették meg a szervezők profi és amatőr fotósok részére, akik GoPro kamerával, telefonnal, drónnal és klasszikus fotográfiai eszközökkel készített képeikkel jelentkezhettek természet, táj, építészet, kultúra, sport és életképek kategóriákban. A nyertes kétmillió, a második helyezett egymillió, a harmadik 500 ezer forint jutalmat kap majd. A zsűri különdíjának összege kétmillió forint.

A beérkezett pályaműveket Kaiser Ottó elnökletével Haris László fotóművész, Szalontai Ábel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa, Potyó Imre környezetkutató, valamint Csörögi Dóra, Rizsavi Tamás és Kurucz Árpád fotográfusok bírálják el.

A kiírásra eredeti, Magyarországon készült, máshol még nem publikált képpel, vagy képsorozatokkal lehetett nevezni. A kiválasztott képeket a szervezők kiállításokon, kiadványokban, és online galériában is bemutatják majd.

A fotópályázat tavalyi legjobb 140 képéből nyílt kiállítás november 3-ig még megtekinthető a Városligeti Promenádon, vagy online, a mo365.hu oldalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!