Gólyahír

2023.09.23. 10:00

Megszületett a kis Lior és Laurent is Kaposváron

Minden nap született egy kisbaba az elmúlt héten Kaposváron, a legtöbb apróság múlt szombaton látta meg a napvilágot.

Koszorus Rita

Illusztráció.

Forrás: MW

Huszonnyolc csöppség látta meg először a napvilágot a kaposvári kórházban az elmúlt héten, a legtöbb baba szeptember 16-án született, hiszen aznap hét újszülöttet segítettek világra a szülészeti osztály munkatársai. Az elmúlt napokban született apróságok között egyenlő volt a nemek arányának megoszlása, hiszen 14 kisfiú és ugyanennyi kislány született a Kaposi Mór Oktató Kórházban. 

A legnagyobb baba ezen a héten Balázs volt, aki 5180 grammal és 58 centiméterrel érkezett családjába, hosszra volt még nála is nagyobb termetű bébi Léna volt, aki 59 centiméterrel született. A szeptember 15. és 21. között született babák között a legkisebb súllyal és hosszal Elizabet született 2100 grammal és 48 centiméterrel. 

Külföldi eredetű és modern csengésű neveket adtak ezen a héten a szülők a gyerekeiknek, így született Maximilián, egy baba pedig a héber eredetű Lior nevet kapta, illetve egy másik csöppség a francia eredetű Laurentre lett keresztelve. De ezekben a napokban született Kolen, Bercel és Benett is

Lányoknál pedig a klasszikus nevek voltak népszerűek, mint az Ágnes, az Anna, Boglárka, Valéria. Mellettük Mona, Milla, Léna és Lilien is szépen csengő nevet kapott. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában