2021.11.14. 14:00
Libadalomba hívta a vendéget Siófok
Libás finomságokkal, borral és színes programokkal várta a vendégeket a hétvégén Siófok. A Fő téren ezúttal a Márton naphoz kötődő Libadalom teremtett fesztiválhangulatot.
Fotó: NemA
A karácsonyt megelőző böjti időszakra is felkészülhettek a vendégek a siófoki Libadalomban, ahol a ludaskásától a libamájig mindenféle libaételt kóstolhattak a fesztiválozók. A három napos rendezvény a Márton naphoz kötődő vásári forgatagok képét hozta, az árusok kínálata széles palettán mozgott a füstölt árutól a fűszeres sajtokon át egészen a színes üvegékszerekig.
Sokan kóstolták a libás finomságokat, akadt olyan vendég, aki egy pirosra sült libacombbal a tányérján talán éppen bizonyosságként bökött az egyik büfés hatalmas feliratára, ami a Márton naphoz kötődő szólást hirdette nagy betűkkel, vagyis: aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.
Libadalom Siófokon Fotó: Németh A.
A libacsontról hiába kérdeztünk bárkit is, azt valahogy nem sikerült kideríteni, hogy a madár csontja milyen telet jósol. De az biztos, hogy libadalmi hétvége időjárása közelebb állt a téli zimankóhoz, így Siófok Fő terén a forralt bor talán jobban esett az új bornál is. A Márton napi hétvége esti vendégei az ételek terén is a meleget adó fogások felé orientálódtak: a forrón olvadó sajttal készült raclette árus előtt legalább annyian várakoztak mint a kürtőskalácsosnál, ahol ezúttal az sem volt baj, hogy sokat kellett várni a faszén felett tekergő kelt tésztára.
Amíg megsült a kalács legalább volt idő melegedni a parázsnál. A Halfesztivál után a hétvégi Libadalom a siófoki ősz második gasztronómiai rendezvénye volt, ami az ínyencségek mellett programokkal is várta a vendégeket. A gyerekelőadások mellett koncertek és utcabál szórakoztatta a fesztivál résztvevőit a város főterén.