2024.02.24. 10:30
A hét süteménye: csokis muffin
A muffin egyszerű, de nagyszerű. Ha hirtelen vendégek jönnek, könnyen és néhány hozzávalóból gyorsan elkészíthető. Ebből hoztunk egy csokis változatot, amivel nem lehet mellélőni.
HOZZÁVALÓK
10dkg étcsokoládé
10dkg vaj
10dkg cukor
1db tojás
1csip só
6dkg liszt
csom sütőpor
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét összetörjük, és egy keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a vajat, majd betesszük a mikrohullámú sütőbe, és 1-2 perc alatt megolvasztjuk. Melegítés közben időnként ellenőrizzük, ha a vaj már enyhén felolvad, kivehetjük.
Egy habverő segítségével alaposan elkeverjük a csokit a vajjal. Amikor egynemű, hozzáadjuk a cukrot, ezt is alaposan elkeverjük, majd következhet a tojás, ezt is eldolgozzuk, végül egy csipet sót adunk az alaphoz.
Azután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és addig keverjük, míg a liszt teljesen feloldódik. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinformába helyezzük a papírkapszlikat; ha nincsen, kivajazzuk és kilisztezzük a formát.
A csokis alapot habzsákból vagy kanállal a formák feléig töltjük, ezután a sütőbe rakjuk, és 18-20 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Ennyi idő alatt szépen felemelkedik a sütemény.
Forrás: mindmegette.hu