2024.02.10. 08:30
A hét süteménye: Raffaello szelet
Ha már unod a fánkot, akkor próbáld ki ezt a kókuszos finomságot, aminek elkészítése gyerekjáték még egy kezdő háziasszonynak is.
HOZZÁVALÓK
A krémhez:
5 tej
10 cukor
6 tojás sárgája
1 vaníliás pudingpor
1 vaníliás cukor
20 vaj
10 porcukor
2 mandulaaroma
A tésztához:
6 tojásfehérje
só
25 cukor
15 kókuszreszelék
10 liszt
A díszítéshez:
kókuszreszelék
pirított szeletelt mandula
ELKÉSZÍTÉS
Először elkészítjük a krémet: egy lábasba öntjük a et, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a vaníliás cukrot és összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
Közben egy keverőtálban kihabosítjuk a szoba-hőmérsékletű vajat a porcukorral, ízesítjük a mandulaaromával. Ha kihűlt a pudingos krém, hozzáadjuk a vajas alaphoz és alaposan elkeverjük.
A tésztához a tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket, hozzászitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük az egészet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni.
Ha a tészta kihűlt, a teét egy villa segítségével picit megkaparjuk, így a krém szépen összeáll majd a tésztával. Ezután egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, megszórjuk kókuszreszelékkel és pirított mandulaszeletekkel. Tálalásig a hűtőben pihentetjük.
Forrás: Mindmegette