Miaú

2024.09.05. 17:45

Ázott kis hős a csatornából: Balatonföldváron talált kiscica körül forr a levegő a névadási versenyen

Egy teljesen átázott, életéért küzdő cicát mentettek meg Balatonföldváron. A fekete kiscica most a szántódpusztai majorság új lakója, és a közösség egy izgalmas névadási versenyen dönti el, mi legyen a neve.

Hajdú Marianna

A kis felfedező! Ez a cuki fekete kiscica éppen bepakol a táskába, miközben a közösségi névadási verseny még mindig folyamatban van, hogy megtalálják a tökéletes nevet neki a Szántótpusztai Majorságban

Forrás: Szántódpusztai Majorság

Egy ázott, remegő fekete kiscica volt, amire szombaton reggel jószándékú emberek rátaláltak egy balatonföldvári utcán. Halk és kétségbeesett nyávogás vezette a megtalálókat egy csatornaösszefolyóhoz, ahol az apró kandúr lapult, kimerülten és teljesen átázva. A megmentők – akik a hétvégére nyaralni érkeztek a városba – nem tudták magukkal vinni a csepp jószágot, így szomszédjukat, Kresz Tamást, a szántótpusztai majorság intézményvezetőjét hívták segítségül.

Fekete kiscica, akit Balatonföldváron mentettek meg
Ez a fekete kiscica Balatonföldváron került elő egy csatornából, de most már a szántótpusztai majorság új kedvence – és még nevet is kaphat egy közösségi versenyen

A csatornából a luxusba: hogyan mentették meg a kis fekete hőst

Tamás nem tétlenkedett és magához vette az ázott kis árvát. Az apróságot a szántótpusztai majorságba vitte, ahol meleg, puha fekhellyel, finom étellel és rengeteg szeretettel kényeztetik. A kimerült cica már magához tért a néhány nap alatt, és elkezdte felfedezni új otthonát. Bár a kis kandúr minden kényelemmel el lett látva, azonban egyvalami még hiányzik: egy név. 

Fekete kiscica, aki Balatonföldváron talált otthonra
A kis fekete hős most már a szántótpusztai majorságban segít az irodában
Forrás: Szántódpusztai Majorság

Névadási láz: a közösség dönti el, mi legyen a kiscica neve

Tamás, hogy bevonja a közösséget, egy közösségi névadási versenyt indított a cicának, és a javaslatok folyamatosan érkeznek. A nevek között olyan klasszikusok szerepeltek, mint „Blackjack”, „Bagira”, „Kormi” és „Boszi”. A játékosabb neveket kedvelők „Batman”-t, „Zorró”-t és „Mázli”-t ajánlották. De feltűntek igazán különleges javaslatok is, mint „Lúgosi Béla”, „Piton professzor” és „Lucifer”. Még az „Ottó” és a „Gyula” nevek is szóba kerültek, ami humoros fordulatot adott a névadásnak.

Az egyik legviccesebb javaslat a fekete kiscicának az „Engedély” név volt, amely azért merült fel, mert a cica előszeretettel heverészik az „Engedélyek” feliratú iratrendező dobozban. 

Fekete kiscica játszik egy dobozban a Szántótpusztai majorságban
Ez a kis fekete szépség imád a dobozokban kuckózni
Forrás: Szántódpusztai Majorság

Remek névötletek kerültek már most is a palettára, de még nincs végleges döntés. A verseny továbbra is nyitott, és mindenki hozzájárulhat ahhoz, hogy ez a különleges cica megkapja méltó nevét. 

Névadó ünnepség is készül a kis kandúrnak

Amíg a névválasztás zajlik, a kis kandúr gyorsan alkalmazkodik a majorsági élethez. A képek és videók tanúsága szerint már teljesen otthon érzi magát: a legpuhább luxus fekhelyen szundít, játékokkal szórakoztatja magát, és persze a majorság mindennapjaiba is becsempészi a személyes varázsát. 

A kis fekete munkatárs „segít” az irodai munkában, miközben a többiek a névadóját szervezik

A majorság csapata nem győz betelni a kis cicával, és alig várják, hogy megtalálják a tökéletes nevet a számára. Ha kiválasztják a győztes javaslatot, a tervek szerint hivatalos névadó ünnepséget is rendeznek majd, ahol a kis fekete kandúr végre megkapja saját, méltó nevét.

Egy dolog biztos: a balatonföldvári csatornából megmentett kiscica, aki még nemrég az életéért küzdött, most már boldogan él, és szíveket hódít meg a szántódpusztai majorságban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában