Verseny

2024.09.08. 12:03

Nem tüzet oltottak, hanem együtt pecáztak a tűzoltók

Rinyaszentkirályon tartotta hagyományos horgászversenyét a Somogy Vármegyei Tűzoltószövetség.

Koszorus Rita

Tizenötödik alkalommal ragadtak pecabotot a szövetség tagjai, s a rendezvény házigazdája ezúttal a Görgetegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület volt. 

A versenyt nyárra tervezték, de a hőség miatt szeptember második hétvégéje halasztották, ami jó döntésnek bizonyult. Mert a kezdeti gyenge fogások ellenére, a verseny vége felé már méretes pontyok is horogra akadtak. Hat önkéntes és egy hivatásos tűzoltóság huszonhét versenyzővel vett részt a versenyen, ahol 16,2 kilogrammos volt a legnagyobb hal a szákban. 

Csapatversenyben a Látrányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület diadalmaskodott, akik fejenként 4,27 kilogramm halat fogtak, második a házigazda Görgeteg csapata lett átlag 3,9 kilogrammos fogással, míg a harmadik a Segesdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata volt, akik 1,77 kilogrammos átlag fogással büszkélkedhettek. Egyéni versenyben a görgetegi Ferencz Zsolt volt a legeredményesebb, második a segesdi Farkas Jenő, harmadik pedig a szintén görgetegi Hegedüs Tamás lett. 

Fotók: Somogy Megyei Tűzoltószövetség FB 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában