Finomság

2 órája

A hét süteménye: gesztenyés kevert süti

Mivel itt a geszenye szezon, egy finom és egyszerű gesztenyés süti receptet hoztunk hétvégére.

Koszorus Rita

Hozzávalók

A sütihez:

10dkgvaj

3ekcukor

1csomagvaníliás cukor

2dbtojás

10dkgétcsokoládé

3ekrum

25dkggesztenyemassza

10dkgliszt

1tksütőpor

1dlolaj

1csipet

A krémhez:

7.5dkgvaj

22.5dkgmascarpone

2tkvaníliakivonat

30dkgporcukor

Elkészítés

  1. A gesztenyés kevert süti elkészítéséhez puha vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba tesszük, majd kézi robotgéppel habosra keverjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd a keverékhez adjuk a rummal vagy rumaromával és a gesztenyemasszával együtt, és összedolgozzuk.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszához forgatjuk.
  4. Végül a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk.
  5. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát. Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd teljesen kihűtjük.
  6. A krémhez krémesre keverjük a krémsajtot a vajjal és a vaníliával, aztán hozzáadjuk a porcukrot is. Miután alaposan elkevertük, a krémet egyenletesen a süteményre kenjük, majd felszeletelve tálaljuk. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában