Finomság
2 órája
A hét süteménye: gesztenyés kevert süti
Mivel itt a geszenye szezon, egy finom és egyszerű gesztenyés süti receptet hoztunk hétvégére.
Koszorus Rita
A sütihez:
10dkgvaj
3ekcukor
1csomagvaníliás cukor
2dbtojás
10dkgétcsokoládé
3ekrum
25dkggesztenyemassza
10dkgliszt
1tksütőpor
1dlolaj
1csipetsó
A krémhez:
7.5dkgvaj
22.5dkgmascarpone
30dkgporcukor
Elkészítés
- A gesztenyés kevert süti elkészítéséhez puha vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba tesszük, majd kézi robotgéppel habosra keverjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
- A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd a keverékhez adjuk a rummal vagy rumaromával és a gesztenyemasszával együtt, és összedolgozzuk.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszához forgatjuk.
- Végül a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk.
- Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát. Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd teljesen kihűtjük.
- A krémhez krémesre keverjük a krémsajtot a vajjal és a vaníliával, aztán hozzáadjuk a porcukrot is. Miután alaposan elkevertük, a krémet egyenletesen a süteményre kenjük, majd felszeletelve tálaljuk.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre