Titok

2 órája

Nem cukor kell a paradicsom savassága ellen: olasz szakács árulta el a tökéletes szósz titkos összetevőjét

Érdemes a cukor helyett valami mást tenni az ételbe. De vajon mit? Eláruljuk!

Még a legtapasztaltabb konyhatündérek is cukrozzák a paradicsomszószt, hogy ne legyen annyira savas, pedig nem ez az alapanyag a jó megoldás erre.

Az olasz Alessio Pasini konyhájából érkezett a válasz, ami aligha meglepő, hiszen az olaszok maguk is alkalmazzák ezt az alapanyagot a cukor helyett. Alessio elmagyarázta, hogy a cukor azért nem jó, mert bár önmagában semleges kémhatású, fogyasztása savtermelődést eredményezhet. Arról nem beszélve, hogy a mesterséges aromája befolyásolja a paradicsom természetes ízét – írja a mindmegette.hu.

Ezzel szemben az alapvetően édes aromájú sárgarépa anélkül ízesíti meg a szószt, hogy megváltoztatná a paradicsom saját ízvilágát. Magába szívja a paradicsom savasságát, és egy kellemes szószt kapunk.

Tipp: ha nem szeretnél apró répadarabokat beletenni, hagyd egészben a zöldséget, a főzés végén pedig egyszerűen távolítsd el!

Forrás: Metropol.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában