Sportszerelmesek paradicsoma a magyar tenger

2024.06.25. 10:50

Térkép készül a Balaton szurkolói zónáiról

Új térkép készül a balatoni szurkolói zónákról, amely segít megtalálni a legjobb helyeket a meccsnézéshez. Könnyedén megtalálhatóak lesznek a helyi sörözők, éttermek, ahol élőben követhetjük a sportközvetítéseket a Balaton partján!

Hajdú Marianna

Egy térképre kerülnek a balatoni szurkolói zónák

Forrás: pixabay

Egyre nagyobb az érdeklődés a tó körüli meccsnéző helyszínek iránt, de csak kevesen tudják, hogy melyik sörözőben, étteremben, esetleg strandon lehet követni élőben a sportközvetítéseket. Most azonban a helyi vendéglátósok egy forradalmi lehetőséget kapnak: egy ingyenes online térképre regisztrálhatják magukat, amely pontosan megmutatja, hol várják szurkolói zónák a lelkes nyaralókat.

"Készüljenek a nagy rohamra!"

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke figyelmeztet: a munkahelyi szabadságolások és a kánikula megérkezésével, a következő hetekben hatalmas roham várható a balatoni sörözőkben és éttermekben. Az emberek tömegesen keresik majd a helyeket, ahol nézhetik a Németországban zajló 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit. A telt ház garantált, hiszen az elmúlt évtizedek tapasztalatai szerint ilyenkor a vendéglátóhelyek forgalma hétköznapokon 20-40 százalékkal, hétvégéken akár 150 százalékkal is megugrik!

Az ingyenes térkép szerepe

Az Eb után további sportesemények, mint az olimpia, a Tour de France vagy akár a Formula-1 is növelhetik a balatoni vállalkozók forgalmát. Ezért minden vendéglátósnak erősen ajánlják, hogy regisztráljon az ingyenes térképre, amely a www.szurkoljabalatonon.hu oldalon érhető el. Fekete Tamás szerint a nyári sportközvetítések érezhetően növelik a forgalmat, ezért idén komoly fejlesztések történtek: új televíziók és kivetítők kerültek a sörözőkbe, és a sörkészleteket is feltöltötték.

Balaton, a sport szerelmeseinek paradicsoma

A Balaton nem csak a sportközvetítések révén vonzza a látogatókat. Az utóbbi években a régió különleges sportrégióvá nőtte ki magát, ahol a vízi sportok mellett a futó- és kerékpáros események is több ezer látogatót vonzanak. A szurkolók jelenléte pedig jelentős bevételt hoz a helyi szálláshelyeknek és vendéglátóknak. Princzinger Péter, a VisitBalaton365 ügyvezetője szerint a sportturizmus fellendülése hatalmas lehetőséget jelent a helyi vállalkozások számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában