Somogy sem maradt ki

2024.08.21. 10:51

Növényvédő szerek: 600 ezer forint bírság és 6 eljárás lett a vége a NÉBIH nyári ellenőrzésének

A NÉBIH nyári ellenőrzése során 224 növényvédő szer vizsgálatából 6 esetben indítottak eljárást, ami összesen 600 ezer forint bírsággal járt.

Hajdú Marianna

Fotó: Mészáros János

Az idei nyár sem múlhatott el növényvédelmi szerek ellenőrzése nélkül, amelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, azaz a NÉBIH irányításával végeztek el a vármegyei kormányhivatalok felügyelői. Az ellenőrzések célja egyértelmű volt: kiszűrni a hamis és illegális növényvédő szereket, amelyek veszélyeztethetik a mezőgazdaságot és a fogyasztók egészségét.

Az országos vizsgálatok során összesen 224 ellenőrzést végeztek el, amelyekből mindössze 6 esetben találtak hibát. Az érintett vármegyék között Csongrád-Csanád és Szabolcs-Szatmár-Bereg kiemelkedtek, ahol a hatóságok összesen 600 ezer forint bírságot szabtak ki. Csongrád-Csanád vármegyében 500 ezer forint, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében 100 ezer forint bírságot róttak ki a szakemberek.

A vizsgálatok arra irányultak, hogy a szakemberek kiszűrjék a hamis, illetve illegális termékeket. Somogy vármegyében 10 ellenőrzést végeztek, amelyek során nem tapasztaltak hibát.

 

Képünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában